Parhaat edellytykset lukiomenestykseen

Parhaat edellytykset lukiomenestykseen

Kalmar Fria Läroverk -lukiossa oppilaita kannustetaan yhdistämään liikunta opiskeluun. Kaikilla oppilailla on siten mahdollisuus tulla parhaiksi versioiksi itsestään. Me AJ:lla olemme ylpeitä siitä, että olemme voineet olla mukana edistämässä lukion toimintaa – kalustusratkaisujen avulla on helpompi vaihdella sekä työtapaa että työasentoa niin luokkahuoneessa kuin sen ulkopuolellakin.
Nainen joka katsoo kameraan
Nyt meillä on kalusteet, joiden avulla työtapaa ja -asentoa on helppo vaihdella sekä luokkahuoneissa että avoimissa tiloissa.
Linda Wolfgang, rehtori, Kalmar Fria Läroverk

Opiskelun ja liikunnan yhdistelmä

Kalmar Fria Läroverk haluaa tuoda esiin parhaat puolet jokaisesta oppilaasta. Lukio kannustaa siten kaikkia oppilaita yhdistämään liikunta opiskeluun koulupäivän aikana. Kalmar Fria Läroverkissä uskotaan siihen, että liikkuminen ja liikunta johtavat parempiin oppimistuloksiin ja arvosanoihin. Rehtori Linda Wolfgang tiivistää asian näin:

- Työtapamme saa vahvaa tukea tutkimustuloksista. Terveyttä, hyvinvointia ja oppimiskykyä edistetään säännöllisellä liikunnalla. Tämän ansiosta oppilaat saavat enemmän energiaa, pystyvät keskittymään paremmin ja suoriutuvat siten paremmin koulutehtävistään.

Viihtyisä oppimisympäristö

Lukiossa on noin 190 oppilasta kolmella vuosikurssilla ja kuudessa koulutusohjelmassa: Lapset ja vapaa-aika, Talous, Sähkö ja energia, Estetiikka, Yhteiskuntatieteet ja Tekniikka. Kalmar Fria Läroverk on osa Fria Läroverkenia, jota vetää Watma Education. Toiminta on kunnianhimoista:

- Oli kyseessä sitten lukion koulutusohjelma tai ammattikoulututkinto, tarjoamme opettajajohtoista oppimista turvallisessa ja houkuttelevassa oppimisympäristössä, Linda sanoo. Kun tähän lisätään omistautuneet opettajat ja liikuntamahdollisuudet koulupäivän aikana, voimme tarjota oppilaille parhaat edellytykset palkitsevaan lukiokokemukseen.

Sisustus edistää hyvää ilmapiiriä

Kunnianhimo näkyy myös sisustuksessa. Ennen muuttoa nykyisiin tiloihin, pidettiin tiiviisti yhteyttä AJ:n projektipalveluun sekä paikan päällä että digitaalisesti. Projektimyyjämme kuuntelivat toiveita, tekivät kalustusehdotuksia ja muokkasivat niitä yhteistyön edetessä. Syyslukukauden 2021 alkuun mennessä koko kalustus oli koottu ja valmiina lukion toimintaa varten.

- Valitsemiemme kalusteiden ansiosta työtapaa ja -asentoa on helppo vaihdella eri luokkahuoneissa, Linda sanoo. Olemme myös valinneet ryhmätyöskentelytilojen sijasta avoimet opiskelu- ja oleskelualueet. Näin oppilaiden on helppo opiskella ja seurustella niin pienissä kuin suurissa ryhmissä, mikä edistää koulun hyvää ilmapiiriä.

Oppilat ovat kerääntyneet yhteen ja istuvat penkeillä

Toimiva lopputulos kaikkien kannalta

Keho pitää vaihtelusta ja liikkeestä. Luokkahuoneissa on mahdollisuus siirtyä perinteisistä matalista oppilaspöydistä ja tuoleista korkeussäädettäviin oppilaspöytiin ja jakkaroihin.

Avoimissa tiloissa on myös monipuolinen kalustus, johon kuuluu seinäkkeet, baaripöydät, penkit, tuolit ja kiinteät istuinryhmät. Lisäksi koulun viihtyisässä kirjastossa on sekä kuntopyörät että mukavat nojatuolit.

Oppilaat, opettajat ja muut henkilökunnan jäsenet ovat kaikki sitä mieltä, että koulun sisätilat toimivat.

- AJ on vastannut tarpeisiimme ja auttanut meitä täyttämään kaikki toiveemme. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, Linda Wolfgang toteaa lopuksi.

Haluatko tietää, mitä asiantuntijamme voivat tehdä koulusi hyväksi? Lue lisää täältä.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.