Vastuullisuus

Kunnianhimoiset tavoitteet vastuullisuudessa

AJ on Pohjois-Euroopan johtava toimisto-, varasto- ja teollisuustuotteisiin erikoistunut perheyritys. Laatu- ja ympäristöjärjestelmiemme, ISO9001 ja ISO14001, mukaisesti meillä on työkalut vastata asiakkaidemme vaatimuksiin mm. ympäristöystävällisyydessä ja kehittää vastuullisuuttamme pitkäjänteisesti.

AJ-konsernin kestävän kehityksen työ perustuu YK:n Global Compact -periaatteisiin ihmisoikeuksista, työelämän oikeuksista, ympäristöperiaatteista ja korruption torjunnasta. Periaatteita sovelletaan kaikkiin AJ:n toimittajiin ja liikekumppaneihin.

Laatu, ympäristö ja kestävä kehitys

Valikoimamme tuotteilla on niiden käyttötarkotuksen mukaisesti eri laatu- ja ympäristömerkintöjä. Näihin kuuluvat Möbelfakta, Joutsen-merkki, Byggvarubedömningen, SundaHus ja Basta. Sertifioidut tutkimuslaitokset tekevät riippumattomia testejä tuotteillemme ja varmistavat, että ne täyttävät tarvittavat tekniset sekä EU-standardien vaatimukset. Omat tuotantolaitoksemme täyttävät ISO14001- ja ISO9001 -vaatimukset. Viime vuosina konsernin metsäomistukset ovat kasvaneet. Omistamme tällä hetkellä yli 4 600 hehtaaria FSC- ja PEFC -sertifioitua metsää Euroopassa. Metsä on osa kestävän kehityksen panostamme.

Sosiaalinen vastuu

Haluamme eri tavoin kantaa sosiaalista vastuuta ja vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti. Yhtenä sosiaalisen vastuun tapana toimitamme kahdeksatta vuotta peräkkäin koulukalusteita Nakamtenga -kylään Burkina Fasoon Yennenga Progress -yhteistyön kautta. Sponsoroimme myös aktiivisesti urheilua sekä paikallisesti että konsernitasolla. Suomessa olemme lisäksi tukeneet mm. kulttuuria kuten Designmuseon Soil Matters -näyttelyä syksyllä 2020.

Vastuullisuusraportti

Oheisena löydät viimeisimmän vastuullisuusraporttimme, jonka olemme julkaisseet englanniksi ja ruotsiksi.

Vastuullisuusraportti 2020, eng

Vastuullisuusraportti 2020, sve