Näin pysyt liikkeessä kotitoimistolla

Näin pysyt liikkeessä kotitoimistolla

Monet tekevät töitä nyt ensimmäisiä kertoja kotitoimistolla. Jos olet tottunut tekemään töitä työpaikalla, etätyöpäivä tuo mukanaan runsaasti muutoksia normaaliin päivärutiiniin.
 
Kun on kotona koko päivän, mahdollisuudet liikkua ovat rajoitetut. Askelia on vaikea saada mittariin samalla tavalla kuin yleensä. Ehkä normaalisti kävelisit tai pyöräilisit töihin, käyttäisit julkisia kuljetusvälineitä tai pysäköisit auton parkkialueelle, josta kävelisit pätkän toimistolle. Ehkä normaalisti kävisit kuntosalilla matkalla kotiin.
 
On hyvä jatkaa liikkumista ja panostaa hyötyliikuntaan, vaikka päivärutiinit ovat kokeneet mullistuksen. Alta löydät muutamia yksinkertaisia keinoja, joilla voit liikkua kotitoimistolla.

Tee muutama yksinkertainen harjoitus

Kotona voi sisällyttää jumppaharjoituksia työpäivään. Istu alas ja nouse ylös kymmenen kertaa. Tee muutama haarahyppy aamulla ja iltapäivällä. Tee punnerruksia ja kyykkyjä.
 
Jos ripottelet harjoituksia tasaisesti päivälle, saat tehtyä hyvin esimerkiksi 40-50 toistoa päivässä.
 
Yksinkertaista ja tehokata rutiinia voit rakentaa esimerkiksi kalenterimuistutusten ja ajastimien avulla.

Seuraa jumppavideoita tai liity etätunnille

Tee jumppavideon harjoitukset lounastauolla tai suoraan töiden jälkeen, niin liikunnallinen rutiini pysyy yllä. On runsaasti ilmaisia jumppavideoita esimerkiksi Youtubessa ja lisäksi liudoittain etätunteja.
 
Kotitoimistosta on etua: suihku on lähellä ja jollei sinulla ole videokokouksia päivän aikana, voit pitää jumppavaatteet päällä vaikak koko päivän tehdessäsi töitä.

Käytä kuntopyörää.

Jos sinulla on kuntopyörä kotona – kuten monilla on - ota päivän aikana pari kymmenen minuutin taukoa, jolloin nostat sykettä. Lyhyet, korkeatehoiset harjoitukset saavat sydämen pumppaamaan ja kehon polttamaan rasvaa.
 
Ehkä voit käyttää pyötää myös tehdessäsi töitä? Pyöräile hitaasti, kun juttelet puhelimessa, kuuntelet etäpalaveria tai luet.
 
Myös matalatehoinen liikunta vilkastuttaa aineenvaihduntaa, vahvistaa jalkojen lihaksia. Myös sillä on positiivinen vaikutus verenpaineeseen ja verensokeriin. Työasennon vaihtelu onnistuu helposti kotitoimiston ergonomisilla kalusteilla kuten korkeussäädettävän työpöydän avulla.

Kävele ja tee töitä samalla

Kävele ympäri taloa säännöllisesti. Tee esimerkiksi rutiini siitä, että kävelet kun puhut puhelimessa. Jos sinulla on talossa portaat, kävele (tai juokse) ylös ja alas muutaman kerran. Kävelymatosta on hyötyä, jos haluat liikkua samalla kun teet töitä.
 
Kun pidät taukoa työnteosta ja pistät kehon liikkeeseen, sillä ei ole vain positiivisia vaikutuksia fyysiseen hyvinvointiin. Se auttaa myös keskittymään paremmin työtehtäviin. Aerobiset harjoitukset parantavat tutkimusten mukaan myös muistia ja aivojen toimintaa sekä alentavat stressitasoa – puhumattakaan liikunnan piristävästä vaikutuksesta.

Hymyilevä ainen joka seisoo etätyöpisteen edessä


 
Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.