Tehosta pakkaustyötä ja hanki ergonominen pakkauspiste

Käytännöllinen pakkauspiste tehostaa pakkaustyötä ja lisää työhyvinvointia. Suunnittele pakkauspöytä työntekijöitä ja heidän työtään ajatellen. Täydennä pöytää tarpeen mukaisilla lisätarvikkeilla, kuten työpistematolla, ergonomisella tuolilla ja säilytystilalla. 

Valitse pakkauspöytä toiminnon mukaan

Korkeussäädettävä pakkauspöytä on hyvä vaihtoehto, kun monet henkilöt tekevät töitä saman työpisteen äärellä. Näin pakkaustyö on ergonomista kaikille. Portaaton korkeudensäätö helpottaa myös työasennon vaihtelua.

Valitse pöytä, jonka pinta-ala on tarpeeksi suuri omaan pakkausmäärään. Integroidut rullat työtasossa helpottavat tavaran kääntämistä. Apupöytä, jonka voi tarvittaessa vetää esille, helpottaa isompien tavaroiden käsittelyä.

Tutustu esimerkiksi Cargo-pakkauspöytään, joka mukautuu moneen tarpeeseen ja johon löytyy paljon erilaisia lisätarvikkeita.

Pakkauspöytä ja valmiiksi pakattu laatikko.

Korkeussäädettävä jakkara on hyvä valinta pakkauspöydän äärelle. Rullat helpottavat pakettien kääntelyä.

Täydennä käytännöllisillä lisätarvikkeilla

Valitse pakkauspöytään lisätarvikkeet, jotka sopivat työskentelytapaan ja säilytystarpeeseen. Esimerkiksi hyllytasot, työkalupaneelit ja koukut helpottavat tavaroiden säilytystä ja nopeuttavat pakkaustyötä. Rullan pidikkeet ja leikkauslaitteet helpottavat työtä entisestään.

Cargo-pakkauspöydän ylähyllytaso sopii pienempien pahvilaatikoiden, kuplakuorien, teipin, saksien ja muiden pöydän äärellä usein tarvittavien tavaroiden säilyttämiseen. Hyllytaso on mahdollista erotella pienempiin osiin kuuden mukana tulevan hyllytason jakajan avulla. Työkalutaulussa on neliönmuotoiset reiät, joihin voi kiinnittää erilaisia työkalukoukkuja ja pidikkeitä. Koukkuja on helppo ripustaa reikäpaneeliin ja tarvittaessa niitä on vaivatonta siirtää.

Säilytysmahdollisuudet pakkauspisteen läheisyydessä lisäävät tehokkuutta entisestään. Esimerkiksi siirrettävät rullakot sopivat valmiille paketeille.

Tutustu valikoimaamme tuotteita ergonomiseen työpisteeseen teollisuudessa. 

Mies seisoo työpistematolla ja teollisuustuoli.

Työpistematto vähentää seisomisesta aiheutuvaa rasitusta jaloissa. Hyvä työjakkara kestävistä materiaaleista täydentää pakkauspistettä
.

Alustalla on väliä, kun seisot paljon

Pakkaustyössä seisotaan ja kävellään paljon. Siksi on tärkeää, että pakkauspisteessä on pehmeä alusta, joka vähentää jalkojen ja selän rasitusta. Hyvässä työpistematossa on liukumaton pohja ja kestävä pinta. Maton kulmien reunat on hyvä olla pyöristetty ja viistetty siten, että ne asettuvat lattialle tiiviisti. Valitse mielellään matto joka on kooltaan yhtä pitkä tai pitempi kuin pakkauspöytä. Mattoja on saatavilla myös metreittäin.

Anna jalkojen välillä levätä ja valitse ergonominen työtuoli

Välillä on hyvä myös istua. Valitse tähän tarkoitukseen työjakkara tai teollisuustuoli, jossa on hyvät säätömahdollisuudet, kuten säädettävä istuinkorkeus ja istuinkulma. Istuinkulman avulla lantion kulmasta saa avoimemman, mikä parantaa verenkiertoa. Lisäksi tuolista on helpompi nousta ylös. Jos moni henkilö käyttää samaa tuolia, suosi nopeita ja helppoja säätötoimintoja.

Seisomatuolit, jotka aktivoivat selkä- ja vatsalihaksia, helpottavat työasennon vaihtelua istumisesta seisomiseen ja takaisin. Valitse tarpeeksi korkea malli, jotta pakkaustyö on helppoa myös istuen.

Vältä jakelujärjestelmän ruuhkautuminen kalustamalla pakkaamo ergonomisesti

Nopeat toimitukset ovat monelle yritykselle yksi toiminnan kulmakivistä. Etenkin verkkokaupoissa kyky lähettää tilaukset nopeasti asiakkaalle on hyvinkin tärkeää. Eikä vauhti saisi hidastua edes vuoden kiireisimpänä aikana. Näiden vinkkien avulla pakkaamon vauhti ja viihtyvyys paranee ja tilaukset on mahdollista saada pysymään paremmin kuljetusaikataulussa myös ruuhkahuipuissa.Ei pakkauspöytä, vaan pakkaustyöpiste

Rakenna pakkauspöydästä kokonainen työpiste, älä tyydy pelkkään työtasoon. Useat pakkauspöydät on mahdollista varustaa monilla erilaisilla pakkaamista helpottavalla lisätarvikkeella. Esimerkiksi pakkausmateriaaleille, työkaluille ja tarvikkeille on saatavana erilaisia säilytysratkaisuja. Työkalutaulun avulla työvälineet ovat kätevästi käden ulottuvilla ilman, että ne vievät tilaa työpöydältä, ylähyllytasolle saa pahvilaatikot ja pakkausnarut ja rullapidikkeeseen voi laittaa voimapaperirullan, josta sitä on helppo leikata sopiva määrä. Työpisteen varustamisessa on tärkeää muistaa, että varusteet vastaavat omia pakkaamistarpeita. Siten pakkaamisesta tulee mahdollisimman nopeaa, helppoa ja jouhevaa.

Hyödynnä pakkauspöydän rullatasoa

Joissain pakkauspöydissä on suoraan pöytään integroitu rullataso. Kuulamaisten rullien avulla pakattavien tavaroiden käsittely ja paketin kääntäminen helpottuu huomattavasti. Ja kun vartalolla joutuu työskentelemään vähemmän, pienenee myös rasitusvammojen riski. Joihinkin pakkauspöytiin saa myös liitettyä rullatasollisen apupöydän. Apupöytä on tavallista pöytätasoa hieman matalammalla, jonka ansiosta siinä on helpompi työskennellä suurikokoisten pakettien parissa.

Keräilyvaunu säästää aikaa

Tavaroiden hakeminen ja vieminen erikseen on aikaa vievää ja turhauttavaa. Keräilyvaunun avulla useiden valmiiden pakettien vieminen ja monien uusien tilausten kerääminen onnistuu yhdellä kertaa. Keräilyvaunun voi myös varustaa muovilaatikoilla, joiden avulla tilaukset on helppo erottaa toisistaan ja mahdollisia sekaannuksia tulee vähemmän. Jos työtä halutaan tehostaa entisestään ja pakkaamossa työskentelee ainakin kaksi henkilöä, kannattaa toisen keskittyä hakemaan tuotteita ja toisen pakkaamaan.

Muista ergonomia

Ergonomisesti sisustettu ja ergonomisuuteen kannustava työympäristö parantaa työvirettä ja suojaa mahdollisilta rasitusvammoilta. Pakkauspisteellä työskentely vaatii paljon seisomatyötä, toistuvia liikesarjoja ja kävelyä. Siksi työpisteen edessä olisi hyvä olla rasitusta lievittävä seisomamatto. Tärkeää on ottaa huomioon myös pakkauspistettä ympäröivät alueet, keräilypisteet, pakettien jättöpisteet ja muut reitit, joita pakkaamossa tulee käytettyä. Esimerkiksi raskaat tavarat olisi hyvä asettaa hyllyssä alimmalle tasolle ja hyvin painaville tavaroille olisi hyvästä olla siihen sopiva nosto- ja kuljetuslaite. Tavaroiden sijoittelu kannattaa myös miettiä siten, että useimmiten tarvittavat tuotteet olisivat mahdollisimman lähellä pakkaustyöpistettä, jolloin ylimääräistä kävelyä syntyisi mahdollisimman vähän.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.