Uusi raportti: 9 / 10 varastopäälliköstä näkee yhteyden hyvän työympäristön ja kannattavuuden välillä

Tänä päivänä varastopäälliköt näkevät selkeän yhteyden hyvän työympäristön ja kannattavuuden välillä. Monilta vaikuttaisi kuitenkin puuttuvan osa tarvittavasta tietämyksestä ideoidensa käytäntöönpanoa varten. Tämä kävi ilmi uudesta tutkimuksestamme*, jonka Kantar Sifo on suorittanut toimeksiannostamme.
– Harkittu, turvallinen ja ergonominen työympäristö on kestävän tulevaisuuden pohja niin työntekijöille kuin yrityksille, sanoo David Bray, varatoimitusjohtaja, AJ Produkter.

Haluamme seurata työympäristöjen kehitystä

Hyvä työympäristö on tärkeä monesta eri näkökulmasta katsottuna. Siihen kuuluu esimerkiksi työturvallisuus, kuten onnettomuuksien ennaltaehkäisy ja työperäiset sairaudet, ja sitä kautta myös tuottavuuden varmistaminen.

Me AJ:lla olemme kalustaneet eri työympäristöjä ja työpaikkoja jo yli 45 vuoden ajan ja seuraamme markkinoiden kehitystä tarkasti. Saadaksemme entistä paremman ymmärryksen fyysisestä työympäristöstä, pyysimme apua Kantar Sifolta. Uusimmasta varastoraportistamme ”Fyysinen työympäristö – tietämys päälliköiden ja johtajien keskuudessa” käy ilmi, että viisi kuudesta päälliköstä kokevat, että heillä on puutteelliset tiedot hyvän fyysisen työympäristön toteuttamisesta.

Henkilö joka katsoo kameraan
Meillä AJ:lla työympäristö on aina päällimmäisenä mielessä, koska se on ydinliiketoimintaamme ja suhtaudumme siihen intohimoisesti.
David Bray, varatoimitusjohtaja, AJ Produkter
– Työympäristön parantaminen on aina ajankohtainen aihe, jossa monet kokevat omaavansa tietyn tietotaidon. Samalla toivotaan kuitenkin enemmän tietoa asiasta, koska sillä on suora vaikutus kannattavuuteen. Jopa 94 prosenttia kyselyyn osallistuneista varastopäälliköistä näkevät selkeän yhteyden hyvän fyysisen työympäristön ja yrityksen kannattavuuden välillä, sanoo David Bray. Hän painottaa lisäksi, että oikean varustuksen avulla myös työntekijöiden työaika lyhenee.

Työympäristö on ajankohtainen aihe

Halusimme kartoittaa myös tulevaisuuden tarpeita raportin avulla. Näin pystymme varmistamaan, että jatkossakin voimme tarjota asiakkaillemme sen, mitä he tarvitsevat. Toimeksiannostamme Kantar Sifo haastatteli yhteensä 400 varasto- ja logistiikkapäälliköä Tanskassa, Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa.

– Työympäristö on ajankohtainen aihe, joka puhuttaa niin päälliköitä kuin työntekijöitä. Se on jatkuvan kehityksen alla ja työympäristöissä käytetään yhä enemmän automatisoituja ratkaisuja. Tavoitteenamme on olla edelläkävijä alalla.

Lisää koulutusta tarvitaan

Neljäsosa varastopäälliköistä (27 %) on käynyt virallisen koulutuksen tai kurssin fyysiseen työympäristöön liittyen. Tästä huolimatta monet kokevat, ettei heidän osaamisensa riitä – tällä saralla on siten parannettavaa. Tehtyjen koulutusten taustalla on erilaiset instituutiot, kuten viranomaiset ja työterveysasemat.

Hyvä työympäristö on kilpailuetu, joka lisää viihtyisyyttä

Kun varastopäälliköiltä kysyttiin, miten he näkevät fyysisen työympäristön kehittyvän liiketoiminta-alueellaan seuraavan viiden vuoden aikana, selkeä enemmistö ilmoitti, että työympäristö tulee kehittymään parempaan.

Meillä on hyvä työympäristö tänä päivänä, mutta haluamme olla edelläkävijoita, jotta meillä halutaan olla töissä. Se on kilpailuetu, joka lisää viihtyisyyttä ja läsnäoloa.
Avoin vastaus kysymykseen: Miten luulet, että liiketoimintasi fyysinen työympäristö kehittyy seuraavan viiden vuoden aikana?

Raportista ilmenee myös, että yhdeksän kymmenestä päälliköstä on sitä mieltä, että hyvä työympäristö on erittäin tärkeä yritykselle pitemmällä aikavälillä. Enemmistö on sitä mieltä, että sisustusta voidaan parantaa.

– On hienoa nähdä, että työympäristö kiinnostaa varasto- ja logistiikkapäällikköjä niin laajalti. Meillä AJ:lla työympäristöasiat ovat aina päällimmäisenä mielessä, koska se on ydinliiketoimintaamme ja suhtaudumme siihen intohimoisesti. Siksi on kiva nähdä, että asia priorisoidaan näin korkealle yritysten keskuudessa, David Bray sanoo lopuksi.

Lue myös: Näin saat turvallisen ja siistin työympäristön varastossa


* Tutkimus tarjoaa laajan tarkastelupohjan, sillä vastaajilla on eripituiset työkokemukset ja he työskentelevät monilla eri aloilla niin pienissä kuin suurissa yrityksissä. Naisten osuus vastaajista oli 12 prosenttia ja miesten 88 prosenttia. Kuusi kymmenestä oli 40-55-vuotiaita. Edellä mainitut luvut koskevat Suomen osuutta tutkimuksessa.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.