Luovaa sisustamista Red Dot Design -palkitulla pukukaappisarjalla

Create on AJ:n uusi Red Dot Design 2015 -palkittu pukukaappisarja. Sen luovat sisustuksen ratkaisut tekevät pukukaapin käytöstä miellyttävää ja dynaaminen ulkonäkö piristää koko huoneen ilmettä.  – Tavoitteenani oli toteutus, jossa kaapin arkkitehtuuria voi vaihdella korkeasta matalaan, kertoo muotoilija Cecilia Stööp. 

Createn runkojen sileät sivut tasapainottavat kaappien ovia, jotka antavat sarjalle niiden omaleimaisen luonteen. Pukukaappeja on saatavilla eri korkeuksissa ja sisustus voidaan vaivatta muokata kaapin käyttäjälle sopivaksi. Hyllyt ja lisätarvikkeet voidaan säätää jokaisen käyttäjän mittojen mukaan sopivalle korkeudelle ja sisustukseen voidaan helposti lisätä ylimääräinen hylly laukkua varten. Näin laukkua ei tarvitse nostaa ylähyllylle vaan sen voi asettaa alemmas samalle tasolle kenkien kanssa. Tämä on hyödyllistä etenkin painavien laukkujen kanssa.

– Olemme kaikki erilaisia. Toinen on pidempi ja toinen lyhempi, mutta jokaisen pitäisi silti voida nauttia kaapin käytöstä ilman että pitäisi kurottaa hyllylle, jonne ei kunnolla yletä, Cecilia kuvaa. Samasta syystä Createn kaikki hyllytasot ovat rei’itetty. Näin myös hyllyn alapuolelta näkee, mikäli hyllyn päälle on unohtunut jotain.

Ideasta muotoon ja muotoilusta valmistukseen

Kun luodaan uusi tuotesarja, jossa on monia yhteenliitettäviä osia ja lisätarvikkeita, ja jossa lisäksi otetaan huomioon käyttäjien eroavaisuudet, tuotteen käyttötarkoitus ja vieläpä ympäristön vaatimukset, on hyvin tärkeää että koko prosessissa kaikki palaset loksahtavat kohdilleen kuin palapelin osaset.

– On valtavan suuri etu, että voimme pitää koko valmistusketjun kaikki vaiheet AJ:n sisällä, aina ideasta tuotesuunnitteluun ja siitä edelleen valmistukseen saakka. Työskentelin tiiviisti yhteistyössä Slovakian tehtaamme tuoterakentajien ja viilasimme tuotteen kaikkia osia, kertoo Cecilia.

Tämän lisäksi on tärkeää tutustua myös niihin ympäristöihin, joissa pukukaappeja tarvitaan. Cecilia seurasi pukukaappien käyttöä mm. urheilusaleissa, työpaikoilla ja hyvinvointikeskuksissa.

– Halusin tietää miten ihmiset käyttävät pukukaappeja. Miten paljon tilaa he tarvitsevat, mitä ongelmia kaappien kanssa yleensä tulee tai puuttuiko kaapeista kenties jotain, Cecilia kertoo.

Nämä tutustumiskäynnit johtivat ideoihin, jotka kehittyivät konkreettisiksi toiminnoiksi. Kehitin Create-sarjaan esimerkiksi uuden tyyppisiä säilytysratkaisuja ja normaalia anteliaammat kaapin mitat. Yksi ideoista, jonka halusin toteuttaa, oli hylly nimenomaan pikkutavaroiden säilyttämistä varten. Oli kaappi sitten työpaikalla tai jumppasalin pukuhuoneessa, kaikilla tuntuu olevan tarvetta hyllylle, johon asettaa pieniä mutta tärkeitä tavaroita, esimerkiksi kello tai puhelin, sanoo Cecilia.

Täydennä tarpeen mukaan

Ajatus Create-sarjassa on, että sitä voidaan laajentaa ajan kanssa. Lisäosia ja –tarvikkeita on jo suunnitteilla, jopa sarjaan sopivia penkkejä ja sohvia.

– Tarkoitus on, että Create-sarjalla voisi kalustaa vaikka koko pukuhuonetilan, niin että koko huoneen sisustus näyttäisi yhtenäiseltä kokonaisuudelta. Ja toki myös pukukaappien sisustusta voi aina täydentää tai vaihtaa, kun siihen tulee tarvetta, muistuttaa Cecilia Stööp.

Kuvia Create-pukukaappisarjasta:

Lisätietoa kaapeista, niiden lisätarvikkeista sekä suunnitteluapua asiakaspalvelustamme.


Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.