Opas turvalliseen säilytykseen

Useimmilla yrityksillä on tärkeitä asiakirjoja, tietovälineitä ja arvoesineitä, jotka pitää suojata palolta tai murrolta – tai mahdollisesti molemmilta. Uuden tietosuoja-asetuksen myötä turvallisesta säilyttämisestä on tullut entistäkin ajankohtaisempaa. Alta löytyy opas tarpeen mukaisen säilytyskaapin valitsemiseen.
 
Mitä tarvitset?
 
Pienen turvariskin tavaroiden säilytys
Kassakaapit hidastavat varkausyrityksiä. Ne sopivat omaisuudelle, jolla ei ole korkeaa vakuutusarvoa. Näissä kaapeissa ei ole murto-tai palosertifiointia, mutta sopivat hyvin esimerkiksi hotelleihin, toimistoihin tai kotiin. Tutustu myös valikoimaamme kassakaappeja nuomerolukolla.
 
Varkaus- ja palosuojaus tärkeille asiakirjoille
Valitse varkaussuojattu kaappi, joka on testattu ja sertifioitu EN 14450 -mukaan joko luokkaan S1 (matala murtosuoja) tai S2 (korkeampi murtosuoja). Monet varkaussuojatut kaapit on myös paloluokiteltu EN 15659 -mukaan. Tutustu esimerkiksi tähän paloturvakaappiin asiakirjoille tai paloturvalliseen kassakaappiin, josta löytyy myös eri kokoja.
 
Aseiden säilytys
Valitse turvakaappi, jotka on on testattu ja sertifioitu EN14450 mukaan joko luokkaan S1 (matalampi murtosuoja) tai S2 (korkeampi murtosuoja). Kaappeja ei välttämättä ole paloluokiteltu, koska ne on rakennettu pääosin murtosuojausta ajatellen. Tutustu esimerkiksi tähän turvakaappiin, joka on hyväksytty asekaapiksi.
 
Murto- ja palosuojakaappi käteiselle, koruille ja asiakirjoille
Murtosuojatut kassakaapit antavat varkaussuojattuja kaappeja ja turvakaappeja paremman suojan. Ne on testattu ja sertifioitu murtoyritysten osalta standardin EN 1143-1 mukaan. Kaapit luokitellaan tasojen (Grade) avulla. Mitä korkeampi taso on, sitä parempi on sen murtosuojaus. Nämä kaapit on usein myös paloluokiteltuja. Kaappi suojaa paperiasiakirjoja luokituksen mukaisen minuuttimäärän ajan. Tutustu esimerkiksi palonkestävään kassakaappiin sekä paloturvallisiin arkistokaappeihin.
 
Arvoesineiden ja asiakirjojen paloeristys
Valitse paloeristetty kaappi. Kaappeja ei ole sertifioitu palosuojauksen osalta, mutta ovissa ja seinissä on kuumuudelta suojaava eriste, joka myös hidastaa tulipalon leviämistä muihin ympäristöihin. Tutustu esimerkiksi tähän asiakirjojen riippukansiokaappiin.

Palosuojaus arvoesineille ja tärkeille asiakirjoille
Palosuojatut kassakaapit ja asiakirjaturvakaapit on paloluokiteltu esim. Stanardin NT Fire 017, UL, EN 15659 ja/tai EN 1047 -mukaan luokkaan P60, P90 tai P120. Sen perusteella kaappi suojaa paperiasiakirjoja luokituksen mukaisen minuuttimäärän ajan. Kaapit voivat olla myös murtoluokiteltuja. Tutustu kassakaappiin kotiin, palonkestävään kaappiin, pieniin kassakaappiin tai digitaaliseen kassakaappiin.
 
Palosuojaus tietovälineille kuten USB-muistitikuille ja kiintolevyille
Datamediakaapit on paloluokiteltu ja niiden sisäinen lämpötila ei koskaan nouse yli 50°C kaapille määritetyn minuuttimäärän aikana. Dataturvakaapit sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Lisätietoa?
Täältä löydät kaikki verkkokauppamme kaapit arvoesineiden säilytykseen.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.