Opas turvalliseen säilytykseen

Useimmilla yrityksillä on tärkeitä asiakirjoja, tietovälineitä ja arvoesineitä, jotka pitää suojata murrolta tai palolta – tai mahdollisesti molemmilta. Vakuutusyhtiöltä kannattaa tarkistaa kaapille asetetut vaatimukset. Alta löytyy opas tarpeen mukaisen säilytyskaapin valitsemiseen. 

Minkälaisten arvoesineiden säilytysratkaisua tarvitset?

Pienen turvariskin tavaroiden säilytys
Kassakaapit hidastavat varkausyrityksiä. Ne sopivat omaisuudelle, jolla ei ole korkeaa vakuutusarvoa. Näissä kaapeissa ei ole murto-tai palosertifiointia, mutta sopivat hyvin esimerkiksi hotelleihin, toimistoihin tai kotiin. Valikoimastamme löydät myös kassakaapit numerolukolla.

Murto- ja palosuojaus tärkeille asiakirjoille
Valitse murtosuojattu kaappi, joka on testattu ja sertifioitu EN 14450 -mukaan joko luokkaan S1 (matala murtosuoja) tai S2 (korkeampi murtosuoja). Monet varkaussuojatut kaapit on myös paloluokiteltu EN 15659 -mukaan. Tutustu esimerkiksi tähän paloturvakaappiin asiakirjoille tai palosuojattuun kassakaappiin, josta löytyy myös eri kokoja.

Aseiden säilytys
Valitse turvakaappi, jossa on vankka teräsrakenne. Turvakaapit on murtosuojattu ja sertifoitu ruotsalaisen SSF 3492 -standardin mukaisesti. Kaappeja ei välttämättä ole paloluokiteltu, koska ne on rakennettu pääosin murtosuojausta ajatellen. Tutustu esimerkiksi tähän turvakaappiin, joka on hyväksytty asekaapiksi.
lukollinen kaappi toimistoon
Lukollinen arkistokaappi SAFE
546,00 €
lukollinenh lokerokaappi arvoesineille
Lokerokaappi CUBE
90,00 €
Murto- ja palosuojakaappi käteiselle, koruille ja asiakirjoille
Kassakaapit sopivat arvoesineille, joilla on korkea arvo. Ne antavat varkaussuojattuja kaappeja ja turvakaappeja paremman suojan. Ne on testattu ja sertifioitu murtoyritysten osalta standardin EN 1143-1 mukaan. Kaapit luokitellaan tasojen (Grade) avulla. Mitä korkeampi taso on, sitä parempi on sen murtosuojaus. Nämä kaapit on usein myös paloluokiteltuja. Kaappi suojaa paperiasiakirjoja luokituksen mukaisen minuuttimäärän ajan. 

Arvoesineiden ja asiakirjojen paloeristys
Valitse paloturvallinen arkistokaappi. Kaappeja ei ole sertifioitu palosuojauksen osalta, mutta ovissa ja seinissä on kuumuudelta suojaava eriste, joka myös hidastaa tulipalon leviämistä muihin ympäristöihin. 

Palosuojaus arvoesineille ja tärkeille asiakirjoille
Paloturvallinen kassakaapit
ja asiakirjaturvakaapit on paloluokiteltu esim. standardin NT Fire 017, UL, EN 15659 ja/tai EN 1047 -mukaan luokkaan P60, P90 tai P120. Kaappi suojaa paperiasiakirjoja P-luokituksen mukaisen minuuttimäärän ajan. Kaapit voivat olla myös murtoluokiteltuja. 

Palosuojaus tietovälineille kuten USB-muistitikuille ja kiintolevyille
Datamediakaapit on tarkoitettu nimen omaan digitaaliselle medialle. Kaapit on paloluokiteltu ja niiden sisäinen lämpötila ei koskaan nouse yli 50°C kaapille määritetyn minuuttimäärän aikana. Dataturvakaapit sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.


lokerokaappi henkilökohtaisten tai pienten tavaroiden säilyttämistä varten.
Lokerokaappi arvoesineille VALUE
889,00 €
Palo- ja murtoturvallinen hyväksytty kassakaappi, jossa voit säilyttää koruja, arvoesineitä ja muuta helposti varastettavaa omaisuutta.
Palo- ja murtosuojattu kassakaappi koodilukolla DEFEND
2.310,00 €

Kysy meiltä turvakaapeista

Vakuutusyhtiöltä voi tarkistaa, minkälaisen kaapin kuullekin arvoesineelle tarvitsee ja mitkä sertifioinnit kaapilla pitäisi olla. Jos kaipaat apua turvakaapin valinnassa, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme kaikissa tuotteisiimme liittyvissä kysymyksissä.


Turvakaapit turvallista säilytystä varten

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.