Tulevaisuuden toimisto

Työskentelevätkö monet työntekijöistä tällä hetkellä kotoa käsin? Onko toimistossa paljon tyhjiä työpisteitä? Sitten on aika siirtää tyhjät pöydät pois ja tehdä tilaa luoville yhteistyötiloille.

Rajoitusten hellittäessä työpaikat ovat palaamassa takaisin arkeen. Monet merkit viittaavat siihen, että se, mitä ennen pandemiaa pidimme "normaalina", ei enää ole sitä. Monet yritykset ovat uudistamassa toimistojaan ja siirtyneet hybridityömalliin, etätyön ja toimistotyön yhdistelmään.

Etätyön tekemisen myötä tavalliselle työpaikalle asetetut vaatimukset ovat muuttuneet ja kasvaneet. Toimistoon menemisellä on oltava arvoa.

Yksi tapa tehdä toimistosta houkuttelevampi on keskittyä siihen, mitä työntekijät pitävät etätyön haittoina tai puutteina. Esimerkiksi sosiaalisen kanssakäymisen puutetta pidetään yleisesti kotona työskentelyn suurimpana haittana - ei vain yhteisöllisyyden vaan myös luovuuden takia.

Jo pelkät työmatkat toimiston ja kodin välillä antavat uusia vaikutelmia, jotka innostavat. Toimistolla voi usein olla helpompi vaihtaa ajatuksia ja saada palautetta kasvokkain kuin puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

Jos uskallat haastaa ajatuksen siitä, miltä toimiston "pitäisi" näyttää, mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Siksi voi olla hyvä ajatus suunnitella työpaikka siten, että se kannustaa sosiaalisiin kohtaamisiin ja luovuuteen. Samalla on tärkeää muistaa, että eri työntekijöillä voi olla erilaiset tarpeet ja toiveet.

Jotkut työtehtävät vaativat keskeytyksetöntä ja rauhallista työympäristöä, joten toimistossa kannattaa olla hiljaisia työtiloja, joissa tällaisia tehtäviä voi hoitaa rauhassa. Toisille voi olla tärkeää, että he voivat aika ajoin vaihtaa työpöydän ja mukavan nojatuolin välillä.

Jos uskallat haastaa ajatuksen siitä, miltä toimiston "pitäisi" näyttää, mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Jos haluat apua tulevaisuuden toimiston suunnittelussa, ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.