Työympäristö on avain vahvaan työkulttuuriin

Hyvän työympäristön myötä syntyy hyviä työtuloksia. Pienillä, yksinkertaisilla asioilla voi olla suuri merkitys työyhteisölle ja motivaatiolle toimistotyössä. Etätyön yleistymisen myötä on ehkä tärkeämpää kuin koskaan panostaa vahvan työkulttuurin ylläpitämiseen.

Tiedetään, että työntekijöiden yhteenkuuluvuus ja yhteisöllisyys parantavat työntekijöiden hyvinvointia. Hyvät suhteet työkavereihin tekevät meistä joustavampia haastavien tehtävien edessä. Hyvät suhteet parantavat myös työtehokkuutta, ja saman yrityksen palveluksessa viihdytään todennäköisemmin pitempään. Ja mikä ehkä tärkeintä - työnteko on hauskaa. 

Pienillä asioilla voidaan varmistaa, että henkilöstö viihtyy työpaikallaan. Taukotila on keskeinen paikka työntekijöiden sosiaaliselle kanssakäymiselle. Kun työnantaja tarjoaa työntekijöilleen niinkin yksinkertaisen asian kuin hedelmäkorin, työympäristöä parannetaan konkreettisesti. Hedelmäkori antaa työntekijöille syyn jaloitella ja mahdollistaa spontaanit tapaamiset ja keskustelut hedelmäkorin ympärillä.

Viihtyisä oleskelualue toimistossa antaa työntekijöille tauon työpisteeltä ja paikan, jossa he voivat kokoontua rennommassa ilmapiirissä. Lepohuone auttaa sen sijaan lisäämään niiden työhyvinvointia, jotka tarvitsevat aika ajoin vetäytymistä omiin oloihin.

Kun työpaikalla on käytössä hybridityömalli, on entistä tärkeämpää luoda ja ylläpitää vahvaa työkulttuuria.

Monet yritykset ovat pandemian myötä siirtyneet hybridityömalliin. Kun työpaikalla on käytössä hybridityömalli, on entistä tärkeämpää luoda ja ylläpitää vahvaa työkulttuuria. Työntekijä voi mahdollisesti tuntea itsensä ulkopuoliseksi työyhteisöstä, jos työskentelee suurimman osan ajasta etänä.

Vaikka yhteisöllisyyttä voi olla vaikea ylläpitää etäältä, muutamat yksinkertaiset tavat voivat vähentää työntekijöiden ulkopuolisuuden tunnetta. Yksi hyvä keino on pitää yhteiset kokoukset paikan päällä toimistolla. Yhteiset sähköposti- ja keskusteluketjut auttavat rakentamaan yhteenkuuluvuutta ja ylläpitämään suhteita. Tehkää myös viestiketju, joka ei liity työhön, vaan joka on tarkoitettu kevyempiin ja henkilökohtaisempiin aiheisiin - kenties vain söpöille kissakuville tai hauskoille videoklipeille.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.