Finnvedensin lukio, Värnamo, Ruotsi

Voiko koulun ruokasali muuntautua huoneeksi, jossa palautua?

Kun Finnvedensin lukion keittiötä oli tarkoitus kunnostaa, Värnamon kunta päätti parantaa koko ruokailukokemusta vaihtamalla myös kuluneet ruokalakalusteet. Me AJ Tuotteilla saimme tehtäväksi luoda uuden ja inspiroivan ruokailuympäristön. Olemme ylpeitä ratkaisusta ja nyt kysymys kuuluukin: Mitä mieltä opiskelijat ja henkilökunta ovat lopputuloksesta?

Visio kutsuvasta kokonaisuudesta

Kunnan ateriakoordinaattori Veronica Bervebrink vastasi koko hankkeen toteuttamisesta. Hänellä oli suuria tavoitteita.

- Visiona oli luoda oppilaille ravintolatunnelma ja kutsuva kokonaisuus sekä yhdistää tila suurten ikkunaosuuksien ulkopuolella olevaan vehreyteen.

Vision toteuttamiseksi tehtiin hankintamenettely, jossa asetettiin tiukat vaatimukset.

- Halusimme luoda modernin, kestävän ja monipuolisen sisustuksen, Veronica kertoo. Huone, jossa on mukavat kalusteet, rauhallinen värimaailma ja hyvä ääniympäristö, ja jossa kaikki opiskelijat löytävät helposti suosikkipaikkansa. Koska meillä on noin 1150 opiskelijaa, oli myös tärkeää saada mahdollisimman paljon istumapaikkoja tilaan ilman, että huone tuntuu ahtaalta.

Yksityiskohtainen sisustusehdotus

AJ:n sisustusasiantuntijat ovat tottuneet muuttamaan vanhentuneita kouluruokaloita turvallisiksi ja miellyttäviksi ruokailuympäristöiksi. Mikä suunnitteluesityksessä sitten kallistui AJ:n eduksi?

- Se oli yleisvaikutelma, Veronica sanoo. AJ täytti vaatimuksemme melua vähentävästä sisustuksesta, eri tasoilla olevista istuinryhmistä ja rauhallisista väreistä, jotka ovat sopusoinnussa arkkitehtuurin ja ulkona olevan luonnon kanssa. Kaikki vaikutti osaltaan ravintolan tunnelmaan ja kutsuvaan kokonaisuuteen. Lisäksi heidän ehdotuksessaan oli eniten istumapaikkoja, yhteensä 425.

- Emme tyydy siihen, että vastaamme asiakkaan vaatimuksiin, vaan pyrimme aina ajattelemaan sisustusehdotuksissamme askeleen pidemmälle, sanoo AJ:n projektimyyjä Linus Fredholm. Ihmisten erilaisuuden huomioon ottaminen on tärkeää, jotta voidaan luoda hyviä oppimis- ja työympäristöjä.

Huippuarvosanat myös yhteistyöstä

Itse sisustusehdotuksen lisäksi me AJ:lla olemme vastanneet myös projektinhallinnasta ja -suunnittelusta vakiintuneen projektimallimme mukaisesti. Kaikki tiiviissä vuoropuhelussa asiakkaan kanssa.

- AJ on ollut erittäin joustava yhteistyössä ja reagoinut tarpeisiimme, Veronica sanoo.

- Projektimyyjänä varmistan, että toimitus ja kokoonpano noudattavat aikataulua ja että lopputulos on asiakkaan toiveiden mukainen, Linus sanoo.

Jälkikäteen ajateltuna: Mitä mieltä opiskelijat ja henkilökunta ovat uudesta ruokalastaan? Annamme alla olevien lainausten puhua puolestaan - ja kiitämme Värnamon kuntaa siitä, että saimme mahdollisuuden muuttaa klassisen ruokalan kouluravintolaksi, jossa on tilaa palautumiselle ja sosiaalisille tapaamisille. 

Uudessa ruokalassa on enemmän vaihtelua ja avoimia tiloja - ja se on rauhallisempi ja hiljaisempi sekä opiskelijoille että henkilökunnalle. Tulos on siis yli odotusten. Olemme saaneet haluamamme ravintolatunnelman.
Veronica Bervebrink, ateriakoordinaattori, Värnamon kunta

Tilda Persson, Finnvedensin lukion opiskelija

- Mielestäni parasta uudessa ruokalassa on pöytien ja tuolien monipuolisuus ja se, että se on viihtyisä. Lisäksi äänitaso on nyt parempi. 

Johan Sellgren, Finnvedensin lukion opettaja. 

– Huomaan, että oppilailla on enemmän energiaa oppitunneilla remontin jälkeen. Uusi ääniympäristö on selvästi paljon parempi, ja siitä on todella hyötyä oppilaille. 

Johanna Brew, Finnvedensin lukion opiskelija

– Tilat ovat paljon raikkaammat kuin ennen, ja parasta ovat korkeat pöydät, uudet istuimet ja sohvat. Jäämme nyt usein ruokailun jälkeen istumaan ja juttelemaan. 

Magdalena Andersson, ateriapalveluyksikön johtaja, Värnamon kunta. 

– Ateriapalvelun näkökulmasta olemme erittäin tyytyväisiä kalusteisiin, äänitasoon ja yleisvaikutelmaan. Sekä vieraat että työntekijäni ovat tyytyväisiä - ja niin olen minäkin.

Sisustusehdotuksemme lyhyesti:

Halusimme luoda rauhallisen ja kutsuvan ympäristön, jossa mustan, vihreän ja tuhkan väriskaala otettiin ikkunanpuitteista ja ulkona olevasta luonnosta. Kaikki huonekalut on helppo pyyhkiä puhtaaksi, ja niille on ominaista korkea laatu ja pitkä kestävyys. Ravintolatunnelman lisäämiseksi joidenkin pöytien väliin sijoitettiin vihreillä kasveilla koristellut väliseinät. Seinillä olevat äänenvaimentimet katkaisevat ääniheijastukset huoneessa ja parantavat osaltaan ääniympäristöä.

  • Pöytä PLURAL, jonka ääntä vaimentava pöytälevy on tuhkalaminaattia. Pöytää löytyy useissa eri muodoissa.
  • Korkea pöytä VARIOUS, jossa on ääntä vaimentava pöytälevy tuhkalaminaattia.
  • Tuoli LINUS kokonaan puusta, mustaa ja kahta vihreää sävyä, pinottava ja ripustettava.
  • Korkea tuoli USE kokonaan puuta, kahta vihreän sävyä, ripustettava.
  • Tyylikäs sohva START keinonahkaa, ääntä vaimentava kangas.
  • Kattovalaisin GATSBY, savustettua lasia.
  • Vaaleasta puusta valmistettu huoneenjakaja, jossa on paikka vihreille tekokasveille.
  • Ääntä vaimentavasta materiaalista valmistettu AIRLEAF-riippuseinäratkaisu.
  • Seinälle kiinnitettävä ääntä eristävä elementti, joka sisältää tekokasveja.

Voimme auttaa sinua kalustamaan ruokalasi!

Tarvitsetko inspiraatiota tai apua koulusi ruokalaympäristön parantamiseen tähtäävään hankkeeseen? Meillä AJ Tuotteilla on koulujen ja julkisten tilojen sisustusasiantuntijoista koostuva tiimi, joka auttaa sinua mielellään. 
 
Lähetä sähköpostia tai soita meille numeroon 010 32 888 50 
Lähetä sähköposti

 

Tutustu koko koulukalustevalikoimaamme täältä.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.