Näin kehitimme Airshoppenin uutta varastoa

Näin kehitimme Airshoppenin uutta varastoa

Kun Airshoppen muutti uuteen varastoon Landskronaan, AJ:n projektipalvelu sai tehtäväkseen optimoida varaston säilytystilat ja kalustaa 12.000 neliön suuren varaston. Airshoppenilla on nyt tehokas varastoratkaisu, jossa on 4.300 lavapaikkaa. Varaston kapasiteetti on optimoitu miljoonan asiakkaan pussin pakkaamiseen vuodessa.
Ratkaisimme kaiken aina tilasuunnittelun optimoinnista valmistukseen, toimitukseen ja kaikkien kalusteiden asennukseen saakka. Projektiin kuului myös kuormalavahyllyjen ja pakkauspöytien asennus
Armin Seceragic, Projekti-insinööri, AJ Produkter

Tehtävänä varaston optimointi

Airshoppen on Ving -yhtiön tytäryhtiö. Ving, joka on osa Nordic Leisure Travel Group -konsernia, on toimittanut tax free -tuotteita tilauslentojen matkustajille jo yli 30 vuotta. Airshoppen pakkaa ja jakelee ennalta tilattuja tax free -tuotteita konsernin lentomatkustajille ympäri maailman. Tästä syystä Airshoppen tarvitsee varastotilat noin 1.200 tuotteelle johtavilta tuotemerkeiltä ihonhoito-, parfyymi-, koru-, aurinkolasi-, makeis- ja anniskelualoilta.

Kun yritys vuonna 2019 päätti siirtää keskusvarastonsa uuteen logistiikkakiinteistöön Landskronaan, Airshoppen kääntyi AJ:n projektipalvelun puoleen selkeän tehtävän kanssa: Maksimoidaan varastokapasiteetti kiinteistön edellytysten mukaan ja varmistaan, että toivottu kalustus asennetaan paikoilleen aikataulun mukaisesti.

Metallinen säilytyshylly ja muovipusseja.

Varastotilojen kokonaisratkaisu perustui kattavaan vaatimusmäärittelyyn

Projektipalvelumme otti esille kokonaisratkaisun asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tilaa säästävä tilasuunnitelma ja laadukas kalustus olivat ratkaisun perusta. Lisäksi panostettiin hyvään työergonomiaan, tehokkaaseen keräilyprosessiin ja korkeaan turvallisuustasoon.

– Tämä projekti sopi meille todella hyvin, kertoo Stefan Berg, varastoratkaisujen liiketoimintapäällikkö, AJ Produkter. Laajan varastokalusteiden valikoimamme ja kattavan logistiikkaprojektien kokemuksemme ansiosta pystyimme tekemään houkuttelevan tarjouksen, joka sopi asiakkaan niin nykyisiin kuin tulevaisuuden tarpeisiin.

Kaikki työvaiheet hoidettiin ajallaan

AJ:n projekti-insinöörin Armin Seceragicin vastuulla oli kaikki tekniset laskelmat ja piirustukset. Hän toimi lisäksi kalustusprojektin projektijohtajana Airshoppenin muuttoon asti.

– Ratkaisimme kaiken aina tilasuunnittelun optimoinnista valmistukseen, toimitukseen ja kaikkien kalusteiden asennukseen saakka. Projektiin kuului myös kuormalavahyllyjen ja pakkauspöytien asennus, Armin sanoo. Päivittäiseen työhön kuului yhteydenpito asiakkaaseen ja rakennusyrittäjään sekä useat lisätilaukset, jotka hoidettiin sitä mukaa projektin aikana. Hoidimme myös täydentävän toimistokalustuksen. Tämä oli oikein mukava projekti.

Jokainen yksityiskohta – niin pieni kuin suuri – toimitettiin paikalleen aikataulun mukaisesti.

Toimitimme tehokkaan kokonaisratkaisun

Kokonaisratkaisumme sisälsi kaiken piirustuksista projektinhallintaan. Sen lisäksi toimitettiin ja asennettiin tuotteita seuraavan mukaisesti:
  • Kuormalavahylly Ultimate, jossa 4.300 lavapaikkaa.
  • Kuormalavahyllyyn on sisäänrakennettu noin 1.000 rullaradallista keräilypistettä varaston kierron mukaisesti eniten kiertävien tavaroiden osalta.
  • Kaikilla keräilypisteillä lavoja käsitellään pitkältä laidalta ergonomisen keräilyn varmistamiseksi.
  • Turvaratkaisut kuten tippumisesteet, lavapysäyttimet, törmäyssuojat ja lavarajoittimet.
  • Täydentävä varastosisustus kuten pakkauspöydät ja keräilyvaunut sekä lisäksi toimistokalusteet.

Tuottava ja turvallinen varasto myös tulevaisuutta ajatellen

Muutto uusiin tiloihin sujui suunnitelmien mukaan toisen kvartaalin aikana vuonna 2020. Airshoppen on nyt hyvin varusteltu myös tulevaisuutta ajatellen. Varastotilat ovat tehokkaita, ja työturvallisuus on korkealla tasolla. Tiloissa voidaan pakata noin 2.500.000 tuotetta vuosittain yhdelle miljoonalle asiakkaalle, joten varaston kapasiteetti kattaa myös tulevaisuuden tarpeet.

Me haluamme vastata asiakkaiden vaatimuksiin

Ultimate, joka on AJ:n omaa suunnittelua ja tuotantoa, on innovatiivinen ja korkealaatuinen kuormalavahylly. Ultimate-lavahyllyn etuja on monia, joista kaksi liittyvät varastotilan säästämiseen. 1) Palkkeja voidaan säätää 50 mm:n välein, jolloin säilytyskapasiteetin optimointi on helppoa. 2) Ultimate-kuormalavahyllyn pylväät ovat kapeammat kuin muissa kuormalavahyllyissä, joten Ultimate vapauttaa lattiatilaa, johon voidaan laittaa lisää hyllyjä tai antaa trukin kuljettajille liikkumiseen. Airshoppen valitsi jälkimmäisen vaihtoehdon.

Haluatko tietää lisää AJ:n logistiikkaratkaisuista? Ota yhteyttä varaston asiantuntijoihimme täällä.

Asiantuntijamme auttavat kaikissa kalustusprojekteissa

Organisaatio
ViestikenttäLiitteet
Painamalla "Lähetä" vahvistan, että olen lukenut tietosuojakäytännön.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.