HAVEN - laatua joka yksityiskohdassa


HAVEN, uusi kylpyhuonekalusteiden merkki, on vuoden valmisteluiden jälkeen valmis kohtaamaan markkinat keväällä 2019. HAVEN on hankkinut juuri perustetun yrityksen kalusteet AJ:lta.

Mikael Thedebyllä oli noin 20 vuoden kokemus johtotehtävistä kylpyhuonealalta, kun vuonna 2018 hänelle tarjoutui mahdollisuus tehdä jotain uutta. Mikael sai työehdotuksen Finn Blichfeldtiltä, Tapwell- ja Bricmate -yrityksien omistajalta. Tapwell ja Bricmate olivat saavuttaneet vahvan aseman pohjoismaisilla sisustusmarkkinoilla sekoittajien ja muiden kylpyhuoneiden lisätarvikkeiden segmentissä sekä kaakeli- ja klinkkerituotesegmentissä. Ajatuksena oli laajentaa valikoimaa kolmannella segmentillä – uusi tuotemerkki HAVEN, joka keskittyisi innovatiivisiin ja laadukkaisiin kylpyhuoneiden kalusteisiin. Mikaelin toivottiin ottavan vastuun yrityksen perustamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä.
 
Ajoitus oli hyvä. Mikael oli juuri jättänyt toisen työn ja hänellä oli siten mahdollisuus ottaa tehtävä nopeasti haltuun.

– Mahdollisuus olla mukana rakentamassa jotain alusta asti, vahva rahoittaja tukena ja korkeat laatutavoitteet, se oli melkein liian hyvää ollakseen totta, sanoo Mikael. Hänen ei tarvinnut harkita asiaa.

– Olen tehnyt töitä tarpeeksi kauan tietääkseni mistä on kyse. Olen kuitenkin vielä tarpeeksi kunnianhimoinen, jotta haluaisin ja uskaltaisin panostaa täysillä johonkin uuteen. Olin heti mukana.

Suunnittelua

 
Mikael aloitti tyhjästä, mutta pian tehtävälista oli pitkä. Ensimmäiseksi piti ottaa esille toimiva tuotekonsepti. Tässä hän pyysi apua arvostetulta Note Design Studiolta. Kehitysprosessi kesti seitsemän kuukautta:

– Prosessi oli poikkeuksellisen nopea, mutta tuloksesta tuli todella hyvä.

Syntyi muotoilukonsepti H2, jonka perusajatus on harmoniset linjat, kierrätysmateriaalit ja käytännölliset säilytysratkaisut. Lisäksi kalusteiden ulkopinnat ovat vaihdettavissa, mikä on etu, jos paneeliin tulee vaurio tai jos asiakas haluaa vaihtaa väriä tai tyyliä.

Kun design oli päätetty, hankittiin sopivat alihankkijat. Tavoitteena oli tuottaa mahdollisimman paljon lähituotantona – ja näin tehtiinkin.

– Kaikki puuosat ja raudoitukset tulevat ruostalaisilta toimittajilta.

Kaappien runkoja

 
Seuraavaksi etsittiin toimitiloja läheltä perheen hevostilaa Halmstadin kaupungin ulkopuolella. Mikael päätyi vanhempaan teollisuusalueeseen Oskarströmin keskustassa. Alue on perustettu 1890-luvulla ja kutsutaan arkikielessä ”Jutaniksi”, ”Skandinaviska Jute Spinneri & Väfveri” – yrityksen mukaan (myöhemmin Tasso och John Mansville). Alueella on luonnetta ja erinomainen sijainti ihan Nissan-joen lähellä.

Kokonaan remontoiduissa tiloissa on nyt toimisto, näyttely, asennuslinja ja varasto. Julkisivussa jokeen päin on ikkunoita lattiasta kattoon.

– Parempaa näkymää ei teollisuustiloihin oikein voi saada, sanoo Mikael tyytyväisenä.

Suuret ikkunat


Kun työtilat olivat valmiit, oli aika keskittyä sisustukseen. Mikael oli yhteydessä tuttuun AJ:n myyjään. Hän poikkesi AJ:n näyttelytiloissa Halmstadissa, jossa hän pääsi käymään läpi sisustusideoitaan.

– On hienoa saada apua kaikkeen sekä tarvittavat tuotteet yhdestä ja samasta paikasta.

Tilaus oli kattava: Kaikkea korkeussäädettävistä työpöydistä, teollisuuspöydistä ja säilytysratkaisuista työpistemattoihin, kontteihin, siivousvälineisiin ja pieniin yksityskohtiin kuten toimistotarvikkeisiin.

– Tavoitteenamme oli toteuttaa paras mahdollinen työympäristö ja helpottaa henkilökunnan työskentelyä kaikissa työvaiheissa. Silloin on tietysti mukavaa aloittaa perusasioista ja saada apua toimittajalta, jolla on niin pitkä kokemus alalta ja niin laaja tuotevalikoima kuin AJ:lla on.

Kalustuksen kasaamista

 
HAVEN H2 lanseerattiin Tukholman Möbelmässan 2019 -kalustemessuilla ja mallisto herätti suurta kiinnostusta kävijöissä.

– Meillä oli myös muutamia tuotekuvia, joita jaettiin ja saivat laajaa näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.

HAVEN tarkoittaa ”suojasatamaa/turvapaikkaa” englanniksi. Siltä kylpyhuoneen kuuluu tuntua, kun se on kalustettu yrityksen tuotteilla. Se on rauhallinen ja turvallinen paikka, jossa voi olla oma itsensä.

Sisaryhtiö Tapwell on löytänyt markkinarakonsa halpa- ja luksusmerkkien välistä. Miksi?

– Se on niin kuin Finn sanoo: Asiakkaat saavat vastinetta rahoillensa – eli korkeaa laatua ja hyvää muotoilua oikeaan hintaan. Tuotteemme ovat vastaavanlaisia.

Työtilojen kalustamista

 
Viimeinen askel valmisteluissa – ja ensimmäinen askel HAVENin tarinan jatkossa  – on huhtikuussa 2019, kun tuotteiden myynti potkaistaan kunnolla käyntiin. Tuotteita myydään alussa pääosin design- ja laatutietoisille kuluttajille.

Mikael on vuoden aikana työskennellyt toimitusjohtajan, myyjän, sisäänostajan, varastovastaavan ja siivojan työtehtävissä. Nyt hänellä on tuotantopäällikkö, muutama asentaja ja pari myyjää. Työntekijämäärä on nyt yhteensä seitsemän henkilöä, mutta jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, on uusien työtenkijöiden rektrytointi pian taas ajankohtaista. Mikael on jutellut kiinteistön omistajan kanssa tyhjän tilan varaamisesta seinänaapurista.

– Haluamme että meillä on mahdollista kasvaa tässä työympäristössä, kun aika on kypsä. Ja jos tarvitsemme täydentää sisustusta, tiedämme keneen puoleen kääntyä.

Jätteiden lajittelua

AJ:n projektimyynti apunasi

AJ Tuotteiden valikoimaan kuuluu kalusteet ja sisustusratkaisut koko yrityksen tiloihin; toimistosta lounashuoneeseen, työpajasta varastoon. Olemme läsnä asiakasyrityksillemme koko projektin ajan, start-upista pidempiaikaiseen yritykseen - ja siitä maailmalle. Teemme layout-piirrokset suunnitelmista, ehdotamme sopivia tuotteita, toimitamme tuotteet paikan päälle ja tarvittaessa asennamme ne paikoilleen.

Ole yhteydessä projektimyyjiimme, jos kaipaat lisätietoja.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.