Tee tilaa luovuudelle ja yhteistyölle

Tee tilaa luovuudelle ja yhteistyölle

Hyvä työympäristö lisää luovuutta ja yhteistyökykyä. Rakensimme testitoimiston studioomme näyttääksemme, minkälainen tällainen työympäristö voisi olla. Tuloksena oli dynaaminen toimisto, jossa työntekijät voivat valita missä he haluavat työskennellä tietyn työtehtävän kanssa.

Joskus haluat tehdä töitä itseksesi ja joskus työskennellä aktiivisesti muiden kanssa. Välillä melun keskellä on helpointa keskittyä, välillä taas kaipaisit hiirenhiljasta tilaa.

Luovan työn toimistossamme kaikenlainen työnteko on mahdollista. Lähdimme liikkeelle avoimesta toimistoympäristöstä ja aktiviteettiperusteisesta työtavasta, jossa ei ole omia työpisteitä. Joten sen sijaan että työntekijät istuisivat koko päivän ajan omien pöytiensä äärellä, työntekijät työskentelevät siinä ympäristössä joka sopii parhaiten käsillä olevaan tehtävään. Samalla avoin tila tekee kommunikaatiosta helppoa ja ajatustenvaihto on mutkatonta. Toimisto on siten tehokas, mukava ja innostava.

Rakensimme neljä erilaista ympäristöä saman tilan sisälle

Avotoimistoa arvostellaan usein siitä, että ne ovat "liiankin avoimia". Toisin sanoen niissä on hankala tehdä töitä kun ei saa kunnolla työrauhaa. Tämän korjaamiseksi suuri avotila jaettiin erilaisiin työtiloihin, jotka lisäksi vastaavat erilaisiin tarpeisiin, joita voi ilmetä työpäivän aikana. Toimistossa on aktiivinen työhuone, hiljainen työhuone, yhdistetty kokous- ja työtila sekä luovuutta lisäävä kokoushuone. Tässä toimistossa luovuutta tuetaan myös sillä, että tilassa on eri virikkeitä – kaikkea väreistä erilaisiin työpisteisiin.

Toimiston layout.

Täällä teet aktiivisesti töitä – myös hiljaisuudessa

Aktiivinen työhuone on toimiston sosiaalinen keskus. Tilassa on kuusi työpistettä jaettuna kahteen työryhmään. Työntekijät työskentelevät vierekkäin, ja työpisteiden välissä on semiakustiset sermit. Korkeussäädettävien työpöytien avulla työntekijät voivat vaihtaa työasentoa niin usein kuin haluavat, ja valita työasennon työtehtävän mukaan.

Avoin hyllyjärjestelmä toimii huoneen tehokkaana tilanjakajana. Keskimmäisellä hyllytasolla on muun muassa kahvinkeitin ja leikkinurkka shakkilautoineen. Tästä kahvi- ja taukopisteestä muodostuu luonnollinen kohtaamispaikka, jossa työntekijät juttelevat keskenään työpäivän aikana.

Jos haluaa pitää pitemmän tauon tai jutella työkaverin kanssa pitempään, työtilaa reunustavat penkit ja rahti kätevine säilytystiloineen.

Hiljainen huone on hyvä valinta, kun haluat työskennellä häiriöttömästi. Se soveltuu tärkeille puheluille, yksityisyyttä vaativille tapaamisille ja työtehtäville, joissa keskittyminen on olennaista.

Neuvotteluhuoneet, joissa erilaiset toiminnot

Kaksi neuvottelutilaa varmistaa, että kaksi ryhmää voi pitää kokouksia samanaikaisesti. Yhdessä neuvotteuhuoneista on korkeussäädettävä kokouspöytä, joka on hyvä vaihtoehto esimerkiksi aivoriihissä. Kannattaa kokeilla tämäntyyppistä, perinteisestä kokoushuoneesta hieman poikkeavaa versiota, koska työnteko on luovempaa ja tiimityöskentely helpompaa seisten. Pisteenä i:n päälle voi valita energisoivan värin seinille kuten keltaisen. Kokoushuone on lisäksi hyvä varustaa esimerkiksi kynillä, värikynillä, paperilla ja kirjoitustauluilla.

Perinteinen neuvottelupöytä soveltuu kuitenkin parhaiten esimerkiksi virallisiin kokouksiin tai neuvotteluihin tärkeän asiakkaan kanssa. Hyvissä kokoustuoleissa on mukava istua tarvittaessa pidempiäkin aikoja. Kalusteryhmää voi myös käyttää myös työpisteenä.

Monikäyttöinen hylly toimii kokoustilan yhtenä seinänä. Siihen on rakennettu työpisteet, mikä on tilaa säästävä ratkaisu ja tuo entistä enemmän työpisteitä toimistoon vaihtelevaa työskentelytapaa varten.

Ajattele tulevaisuutta ja monikäyttöisyyttä

Valitsimme luovan työn toimistoomme kalusteet, jotka sopivat hyvin yhteen koko toimiston eri tilojen osalta. Se ei ole vain siksi, että yhtenäinen tyyli ja värimaailma on tyylikäs. Se on myös kätevää muutaman vuoden kuluttua, kun on tarve siirtää huonekaluja tilasta toiseen. Kun miettii monikäyttöisyyttä ja tulevaisuutta kalustehankinnoissa, kalusteet eivät vanhene ja niitä voidaan käyttää monin eri tavoin ja eri ympäristöissä jatkossakin – tämä on siten myös taloudellisin vaihtoehto.  

Meluhaitat ovat yksi yleisimmistä ongelmista avotoimistoissa. Ääntä voidaan kuitenkin vaimentaa tekstiilien avulla – verhot, matot, huonekalujen verhoilut, ääntä vaimentavat sermit ja seinäkkeet. Akustiikkapaneelit seinillä ja katossa ovat niin käytännöllisiä kuin osa sisustusta. Tässä tilassa käytettiin verhoiltuja tuoleja, semiakustisia sermejä ja paneeleita, tekokasveja sekä tilanjakajia laskemaan melutasoa suuressa toimistotilassa.

Työympäristö mielelle ja keholle

Ergonominen työasento on se, jonka otat seuraavaksi. Vaihtele siis työasentoa tarpeeksi usein. Luovan työn toimistomme on hyvä myös ergonomisesta näkökulmasta, koska voit helposti työpäivän aikana vaihtaa työasentoa ja siirtyä työpisteestä toiseen. Sähköpöydät ja seisomakokoukset tuovat lisää liikettä työpäivään. Niinpä luovuutta ja yhteistyötä lisäävä monipuolinen toimistomme on hyvä myös keholle.

Lue lisää aiheesta:

Viestintätoimisto kokeili: Valitse työpiste työtehtävän mukaan >>

Monitilatoimisto työympäristönä >>

 

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.