Mitä enemmän liikettä koulussa, sen parempi

Monen tunnin istumisella on negatiivinen vaikutus terveyteen ja työtulokseen. Tämä otetaan tänä päivänä huomioon useimpien työpaikkojen sisustuksessa – etenkin aikuisten työtiloissa. Me AJ:lla olemme sitä mieltä, että samalla tavalla tulee huolehtia myös koululaisista. Siksi valikoimassamme on koulukalusteita, jotka helpottavat työasennon vaihtelemista ja sen lisäksi vaikuttavat oppimiskykyyn positiivisesti.
Työympäristö kouluissa voi olla yhtä hyvä kuin nykyaikaisessa toimistossa. Koulu on lasten työpaikka ja lapsilla on yhtälainen oikeus kuin aikuisilla työskennellä ergonomisessa työympäristössä. Tämä tarkoittaa etenkin sitä, että lasten pitää pystyä vaihtelemaan työasentoa. Työasennon vaihtelemisen edellytyksenä on, että luokkahuoneen ja minkä tahansa muun oppimisympäristön kalustus tukee tätä.

Liikunnallinen koulupäivä on hyödyksi kaikille

Ihminen on tehty liikkumaan. Kehossa tapahtuu liikunnan aikana monia positiivisia asioita niin mielen kuin vartalon osalta. Kun verenkierto vilkastuu, tarkkaavaisuus paranee. Saamme lisää energiaa ja voimme siten keskittyä paremmin työtehtäviin. Myös luovuus lisääntyy ja yhteistyö paranee. Lisäksi tiedetään, että fyysinen liike parantaa oppimiskykyä, joten oppilaiden liikunnasta on siten hyötyä myös opettajille.

Terveys ja hyvinvointi paranevat

Kun liikumme, lihaksemme ja luumme vahvistuvat. Tämä on tärkeää etenkin lapsille, koska he vielä kasvavat. Liikunta vaikuttaa myös hyvinvointiimme niin lyhyellä kuin pitemmällä tähtäimellä. Sen lisäksi, että sydämen ja keuhkojen tilavuus suurenee, ketteryys ja koordinaatio kehittyvät. Liikunnallinen arki vähentää kakkostyypin diabeteksen ja ylipainon riskiä. Luonnollinen liikkuminen vaikuttaa myös psyykkiseen terveyteen, koska se suojaa stressiltä ja masennukselta.

Uusi oppilaspöytä, josta on hyötyä työasennon vaihtelemisessa

Lasten ja nuorten on kuten todettu hyvä saada lisää liikettä koulupäivään. Siksi kehitämme jatkuvasti ergonomisten, toiminnallisten ja liikunnallisten koulukalusteiden valikoimaamme. Uusin lisäys tuoteperheeseen on nimeltään Adjust. Se on korkeussäädettävä oppilaspöytä, joka mahdollistaa työasennon vaihtelun ja auttaa siten oppilaita säilyttämään keskittymiskykynsä pitkien koulupäivien aikana. Koska korkeutta voidaan säätää kaasujousen avulla, johtoja ei tarvita. Lisäksi pöytää on helppo siirtää.

Adjust ei ole valikoimamme ainoa korkeussäädettävä oppilaspöytä. Arise ja Ascend ovat kaksi muuta vaihtoehtoa, jotka molemmat vaikuttavat suotuisasti oppilaiden terveyteen.
Oppilaspöytä Adjust438,00 €

Lisää koulukalusteita, jotka pitävät lapset liikkeessä

Työasennon vaihtelu ei ole hyväksi vain keholle, vaan se tuo mukanaan myös lisää energiaa. Siksi aktiiviseen istumiseen kannustavat istuinkalusteet kuten tasapainotuolit, pilatespallot ja satulatuolit ovat hyvä vaihtoehto pitkien oppituntien aikana. Koska tämäntyyppisissä istuimissa on sisäänrakennettu epävakaus, ne pakottavat kehon liikkumaan - ilman, että istuja edes huomaa rasitusta.

Monissa normaaleissa oppilastuoleissa on istuin, joka mahdollista eri istuma-asennot. Niissä voi istua joko etu- tai takaperin, myös sivuttain joissakin malleissa. Näin on helppo vaihtaa asentoa milloin vain. Tutustu esimerkiksi omaa tuotantoa olevaan Yngve-oppilastuoliimme.

Tasapainolaudat ja poljinlaitteet ovat myös liikunnallisia lisälaitteita. Näitä voidaan helposti siirtää oppilaalta toiselle.

Ota ensimmäinen askel tavoitetta kohti - lisää liikettä koulupäivään

Millaiset edellytykset lapsilla koulussasi on vaihdella työasentoa ja ylläpitää keskittymiskykyä? Jos haluat saada nopeita muutoksia aikaiseksi, kokeile esimerkiksi ensin hankkia luokkahuoneeseen 2-3 kpl korkeussäädettävää oppilaspöytää ja aktiiviseen istumiseen kannustavia tuoleja. Näin oppilaat voivat vuorotellen tehdä töitä uusien työpisteiden äärellä. Se on hyvä alku ja ensimmäinen askel kohti liikunnallisempaa koulupäivää, joka toivottavasti tulevaisuudessa on itsestäänselvyys kaikille koululaisille.

Haluatko lisää vinkkejä kalustukseen, joka tarjoaa oppilaille edellytykset hyvään koulupäivään?