Valkotaulun puhdistus - Näin pidät valkotaulun puhtaana

Näin pidät valkotaulun puhtaana

Valkotaulun puhdistaminen on melko helppoa. Useimmat jäljet voidaan pestä pois pehmeällä liinalla ja vedellä. Jos käytät korkealaatuisia valkotaulutusseja, pyyhi taulu silloin tällöin valkotaululle tarkoitetulla puhdistusaineella. Valkotaulun pyyhin tai sen huopa kannattaa vaihtaa ajoittain, jolloin valkotaulusi pysyy pidempään puhtaana - ja kestää useita vuosia. 
Ensimmäiset valkotaulut valmistettiin 1960-luvulla samasta materiaalista kuin valokuvausfilmit. Sen lisäksi, että valkotaulu oli valmistusmateriaalin takia turhan kallis, kuivuneet tussin jäljet oli välillä hankala saada irti valkotaulun pinnasta. Nykyään valkotaulu on useimmiten valmistettu pellistä, jossa on kiiltävä lasiemalipinnoite. Lasiemalipinnoite on helppo puhdistaa.
Kaksi henkilöä hupsuttelevat valkotaulun edessä kokoushuoneessa
Magneettitaulu DORIS
260,00 €
Säilytyslaatikko valkotaulutusseille, pyyhkimille ja pyyhinten varahuoville
Valkotaulun Air kirjoitusvälinepaketti
119,00 €

Miksi valkotaulun pinta likaantuu? 

  • Yksi yleinen selitys likaiselle valotaululle on se, että valkotaulupyyhkimen huopa olisi aika vaihtaa uuteen, koska se ei toimi enää kunnolla. Toinen selitys valkotaulun pinnan likaisuudelle on, että käytetään huonolaatuisia valkotaulutusseja, jotka jättävät jälkeensä likaa ja rasvaa.
  • Valkotaulun pinta voi likaantua myös ihmisten käsistä esimerkiksi tilanteissa, joissa kirjoitetaan väärin ja nopeasti pyyhitään väärä teksti sormilla tai kädellä pois. Käsien rasva voi jättää jälkeensä kalvon valkotaulun pintaan. Kun olet kirjoittanut taululle, odota hetki. Näin muste ehtii kuivua ennen pyyhkimistä. Muuten muste tahriintuu pyyhkiessä ja valkotaulun pintaa on vaikeampi saada puhtaaksi.
  • Jos valkotaulun puhdistamisessa käytetään vääränlaisia puhdistusaineita, kuten saippuaa, valkotaulun lasiemalipinta voi vahingoittua, jolloin likaa on hankalampi saada pinnasta irti.
  • Jos valkotaululle on vahingossa kirjoitettu permanenttitussilla, kokeile seuraavaa kikkaa: Kirjoita tekstin päälle valkotaulutussilla, odota hetki ja pyyhi se sitten pois tavallisella pyyhkimellä. Jollei teksti irtoa, kokeile varovaisesti puhdistusta asetonilla.
Oletko hankkinut uuden valkotaulun? Uudella valkotaululla kirjoitus saattaa aluksi näkyä varjona pinnalla pyyhkimisen jälkeen. Tämä on normaalia ja johtuu uusien valkotaulujen suojamuovin jäämistä. Tämä ilmiö kuitenkin häviää käytössä.

Miten saa valkotaulun puhtaaksi?

Valkotaulun puhdistamiseen riittää puhdas liina ja haalea vesi. Pyyhi puhdistuksen jälkeen pinta vielä kuivalla liinalla ja odota vartti. Taulun tulee olla kokonaan kuiva, kun sille kirjoitetaan.

Jos valkotaulu on erittäin likainen, sen puhdistamiseen voidaan tarvita valkotaululle tarkoitettua puhdistusainetta. Aine suihkutetaan pintaan ja pyyhitään. Käytä kuitenkin vain valkotaululle tarkoitettua puhdistusainetta. Pyyhi taulu puhdistamisen jälkeen vielä kerran vedellä.

Valkotaulu kannattaa normaalisti puhdistaa vain vedellä ja vain harvoin, kun se on erittäin likainen, puhdistusaineella. Puhdistusaineen vähäinen käyttö säästää valkotaulun pintaa.

Vinkki! Puhdista valkotaulu usein vedellä ja vain harvoin erittäin likaisille valkotauluille tarkoitetulla puhdistusaineella. Puhdistaineen vähäinen käyttö säästää valkotaulun pintaa. 

Lasiemalipinnan etu on, että se kestää. Lasiemali on helppo pitää puhtaana ja pinta ei naarmuunnu. Se kestää päivittäisiä kokouksia vuosi toisensa jälkeen, ja onkin hyvä valinta työvälineeksi toimistolla. Lasiemaloidulle pinnalle annetaan peräti 30 vuoden takuu.

Laajan valikoimamme ansiosta löydät varmasti juuri sinulle sopivan valkotaulun, joka täyttää työsi asettamat vaatimukset. Jos valinta tuottaa hankaluuksia, olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä - autamme mielellämme. 

Minkälaisen valkotaulun tarvitset?

Usein kysyttyjä kysymyksiä valkotauluista

Käyttämällä myrkytöntä puhdistussuihketta valkotaulusta voidaan poistaa kaikenlaiset jäljet huopakynistä, alkoholipohjaisista tusseista, musteista ja mustejäämistä.  
Kaikki valkotaulut eivät ole magneettisia, mutta tämä on yleinen ominaisuus. 
Valkotauluja on runsaasti eri malleja. Valikoimaamme kuuluu perinteiset lasiemaloidut, melamiinipintaiset ja teräspintaiset valkotaulut.
Tehokkain tapa puhdistaa valkotaulu on käyttää valkotaululle tarkoitettua puhdistusainetta. Suihkuta puhdistusaine tasaisesti taululle ja pyyhi sitten kuivalla liinalla tai sienellä.
Ei, tavallisia tusseja ei suositella käytettäväksi valkotaululla. Ne voivat jättää pysyviä jälkiä, jotka on vaikea poistaa. On suositeltavaa käyttää tusseja, jotka on suunniteltu juuri valkotauluille.
Kyllä, markkinoilla on saatavilla valkotaulutusseja, jotka on suunniteltu käytettäväksi nimen omaan valkotaulujen kanssa. Nämä tussit ovat vesipohjaisia ja helposti pyyhittäviä.
Valkotaulun kiinnitystapa riippuu valkotaulun koosta ja taulun rakenteesta. Valkotaulun mukana tulee usein ruuvit, joita käytetään taulun kiinnittämiseen. On tärkeää varmistaa, että valkotaulu on tukevasti kiinnitetty seinään. Kiinnityskohta jää siististi piiloon.
Pysyvien merkkien käyttöä valkotaululla ei suositella, koska ne jättävät pysyviä jälkiä, jotka voivat olla vaikeita poistaa. On parempi käyttää tussikyniä, jotka on suunniteltu valkotaululle.
Pysyvien tussijälkien poistamiseen voi käyttää alkoholipohjaista liuosta tai erityisiä valkotaululle tarkoitettuja puhdistusaineita. Kostuta liina tai sieni puhdistusaineeseen ja pyyhi tussin jäljet pois.

Löydä täältä sopiva valkotaulu