Näin pidät työpaikasi ulkotilat siistinä

Ulkotilat kuntoon

Pidä huolta kiinteistön ulkotiloista ja siisti niitä tarvittaessa säännöllisesti. Mukavat ulkotilat toivottavat vieraat ja työntekijät tervetulleiksi. Viihtyisän ja rentouttavan taukopaikan tai lisätyötilan saat sään salliessa mukavien ja käytännöllisten ulkokalusteiden avulla.

Järjestystä päiväkodin vaatesäilytykseen

Monien lasten vaatteet ja vaihtovaatteet on usein säilytettävä rajoitetussa tilassa, mikä edellyttää tilatehokkaita ratkaisuja. Vaatenaulakkoja ja -hyllyjä on saatavana monissa eri malleissa. Jotta eteistila ja vaatehuone näyttäisivät siisteiltä, vaikka vaatteita ja tavaroita on paljon, ovelliset kaapit ovat hyvä ratkaisu. Auki pysyvät ovet helpottavat vaatteiden vaihtoa, kun tavaroita on haettava kaapista tai laitettava pois. Pehmeästi sulkeutuvat saranat estävät ovien paiskautumisen kiinni.

Siirrettävän vaate- ja kenkätelineen avulla märät päällysvaatteet voidaan ripustaa sisäänkäynnin ulkopuolelle, kunnes ne ovat kokonaan tai osittain kuivuneet. Sen jälkeen ne voidaan tuoda sisään ilman, että vettä tippuu eteistilojen lattialle. 

Suursiivous keväällä ja syksyllä

Talven jälkeen ulkotiloihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Kulkuväylät ja muut pinnat on hyvä puhdistaa hiekasta joko harjalla tai lakaisukoneella. Muista myös kulmien ja nurkkien puhdistus.

Samalla kannattaa tarkistaa ulkokalusteiden kunto ja huoltaa ne tarvittavilta osin ennen kesäkautta. Ulkokalusteiden pesu ja hoito kannattaa tehdä ulkokalusteen materiaalin mukaan.

Kun syksy saapuu, kiinteistön pihalle kerääntyy lehtiä. Silloin kannattaa haravoida ja puhaltaa lehdet pois maapinnoilta. Näin ulkotilat näyttävät siisteiltä ja hoidetuilta. Jos pihalla on aitauksia, ne kannattaa puhdistaa roskista, jotka ovat kerääntyneet niiden alle tuulisina päivinä. Ulkokalusteet on hyvä suojata talvelta tarvittavin osin.


Lue lisää ulkotilojen turvallisuudesta talvella
Pyöräteline 4 pyörälle

Toimiva ja riittävä polkupyöräparkki

Työmatkapyöräily on hyväksi niin terveydelle kuin ympäristölle. Työpaikalla kannattaa investoida toimivaan pyöräparkkiin, jotta kiinteistön piha-alue pysyy siistinä ja työntekijöiden pyörät turvassa.

Polkupyörätelineitä löytyy eri malleissa yksinkertaisista maahan laitettavista tai asennettavista teräskaarista pyöräkatoksiin, joissa on suojaavat katot. Pyöräkatoksista löytyy myös koodilukollinen malli, joka estää varkaudet ja ilkityöt tehokkaasti.

Valikoimastamme löytyy lisäksi pyörätelineitä, jotka sopivat niin mopoille kuin polkupyörille. Pyörätelineitä voidaan jatkaa sitä mukaa, kuin tarvitaan lisää säilytystilaa.

Lue lisää siitä, miksi kannattaa liikkua työpäivän aikana
Puistonpenkki ARCTIC
413,00 €
kalusteryhmä ulos
Kalusteryhmä ulkokäyttöön ASTON + PIAZZA
479,00 €

Helpota puhdistusta – pidä ulkotilat siistinä

Rakennuksen ympärille kannattaa sijoittaa useita jäteastioita ja tuhkakuppeja ulkokäyttöön. Tunnista paikat, joihin ihmisillä on tapana kerääntyä luonnollisesti. Näin roskat menevät paremmin sinne, minne niiden pitäisi. Myös ulkokalusteiden yhteyteen kannattaa laittaa jäteastiat. Sijoita ne sopivalle etäisyydelle – ei kuitenkaan aivan viereen, jotta levähdyspaikka tuntuu puhtaalta.

Jäteastioiden koko kannattaa mitoittaa alueella liikkuvan henkilömäärän mukaan ja astiat tyhjentää säännöllisesti. Tietyillä paikoilla riittää pienemmät roskakorit pylvääseen tai seinään kiinnitettävät kuin joillakin alueilla tarvitaan suuret jätesäiliöt. Jos astiat täyttyvät liian nopeasti, roska päätyy lopulta maahan.

Jos alueella on nälkäisiä lintuja, jäteastioissa kannattaa olla kannet. Näin ulkotilat pysyvät huippukunnossa helposti. Niin työntekijät kuin vierailijat tuntevat itsensä tervetulleiksi ja kesällä ulkotilat ovat mukava vaihtoehto taukotilaan, miksei työtilaankin.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.