Vuoden 2021 toimistoraportti

Miten ylläpitää ja luoda hyvää yhteishenkeä etäältä? Millä ikäryhmällä on ollut eniten vaikeuksia toimistolla pandemian aikana? Entä miten johtajat ja esihenkilöt voivat optimoida työympäristön toimistossa mahdollisten uusien työtapojen tueksi?

Tähän raporttiin olemme keränneet tilastoja ja keskeisiä näkemyksiä uudesta toimistoarjesta ja siitä, mitä toimistotyöntekijät ehkä kaipaavat eniten juuri nyt. Tutustu vuoden 2021 toimistoraporttiin.

Työn sosiaalinen ulottuvuus on yhtä tärkeä kuin itse työ

Airtaskerin tutkimuksen mukaan 70 prosenttia (yhteensä 1004 kokoaikaisesta työntekijästä) sanoi arvostavansa sosiaalisia suhteita työssä yhtä paljon kuin itse työn tekemistä.* Spontaanit ja epäviralliset vuorovaikutussuhteet, jotka ovat vaarassa kadota hybridi- ja etätyöskentelyssä, eivät ole vain häiriötekijöitä tai tuottamattomuutta - ne edistävät tuottavuutta ja innovointia.

Lue lisää siitä, miksi tulevaisuuden toimistoissa keskitytään yhteistyöhön ja yhteisöllisyyteen.

*Airtaskerin vuonna 2020 tekemän tutkimuksen mukaan. Kyselyyn vastasi 1004 kokoaikaista työntekijää eri puolilla Yhdysvaltoja, joista 505 työskenteli etätyössä.

Kaipaamme enemmän henkilökohtaista aikaa toistemme kanssa

Kahden viime vuoden aikana meissä on kasvanut halu viettää aikaa yhdessä. Sama pätee myös työssä. 67 prosenttia sanoo kaipaavansa enemmän henkilökohtaista aikaa tiiminsä kanssa.* Mutta mitä tutkimus kertoo sosiaalisesta kanssakäymisestä toimistossa?

Lue lisää yhteisten taukojen eduista.

*Microsoftin vuoden 2021 Work Trend Index -tutkimuksen mukaan.

Yhteishenki kärsii ilman vuorovaikutusta

Tele2:n ja Sifo Kantarin tutkimus uusista työskentelytavoista pandemian aikana osoittaa, että yli puolet vastaajista kokee, että liian harvoin tapahtuvat tapaamiset heikentävät yhteishenkeä. Enemmistö kaipaa kahvitaukoja ja työkavereiden välistä rupattelua. Lisäksi 49 prosenttia on sitä mieltä, että etätyö haittaa yhteishenkeä.*

Löydä hauskoja puuhia sinulle ja työkavereillesi täältä.

* Tele2:n ja Sifo Kantarin vuonna 2020 tekemän "New Ways of Working" -tutkimuksen mukaan.

Hyvä työympäristö = tyytyväiset ja tuottavat työntekijät

Työympäristöönsä tyytyväiset työntekijät ovat 16 prosenttia tuottavampia, pysyvät 18 prosenttia todennäköisemmin nykyisessä työpaikassaan ja kokevat työpaikkansa 30 prosenttia houkuttelevammaksi kilpailijoihin verrattuna.* Yritykset, jotka ovat halukkaita muuntamaan toimistonsa työntekijöiden ja heidän hyvinvointinsa mukaan, lisäävät tuottavuuden lisäksi myös kykyään houkutella uusia työntekijäitä rekrytointitilanteissa.

Lue lisää houkuttelevan toimistoympäristön eduista.

*Gartner-tutkimuslaitoksen vuonna 2018 tekemän tutkimuksen mukaan.

Pidä huolta Z-sukupolvesta

Microsoftin tutkimus osoittaa, että Z-sukupolvi - vuosina 1997-2012 syntyneet - on sukupolvi, joka koki etätyöskentelyn kaikkein hankalammaksi pandemian aikana.* Tutkimuksessa todettiin, että tällä ikäryhmällä oli vanhempiin sukupolviin verrattuna enemmän vaikeuksia tuntea itsensä sitoutuneeksi ja innostuneeksi työssään, saada äänensä kuuluviin palavereissa ja esittää uusia ideoita.*

Lue lisää Z-sukupolven haasteista.

*Microsoftin vuoden 2021 Work Trend Index -tutkimuksen mukaan.

Aika uudistaa toimistoa

66 prosenttia yritysjohtajista harkitsee toimistonsa uudistamista siten, että se soveltuisi paremmin monipuoliseksi hybridiympäristöksi.* Onko yritykselläsi suunnitelma ja oikeat työkalut muutoksen toteuttamiseen?

*Microsoftin vuoden 2021 Work Trend Index -tutkimuksen mukaan.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.