Z-sukupolvi tarvitsee apuasi työpaikalla

Ajatellaan ehkä, että nuoremman sukupolven oli helppoa sopeutua etätyöhön pandemian aikana. Nuoret ovat tottuneet digitaalisiin ratkaisuihin ja osaavat käyttää niitä paremmin kuin vanhemmat sukupolvet. Teknologian hallitsemisesta on luonnollisesti etua tilanteessa, jossa toimisto suljetaan ja organisaatio toimii yhtäkkiä vain verkossa. Paremmat IT-taidot eivät kuitenkaan näyttäisi korreloituvan henkilökohtaisen hyvinvoinnin kanssa pandemian etätyöjakson aikana.

Microsoftin tekemä tutkimus osoittaa, että Z-sukupolvi - vuosina 1997-2012 syntyneet - on sukupolvi, joka koki etätyön pandemian aikana kaikkein hankalammaksi. Tutkimuksessa havaittiin, että tämän ikäryhmän työntekijöiden oli vanhempiin sukupolviin verrattuna vaikeampaa tuntea olevansa sitoutuneita ja innostuneita työstään, saada äänensä kuuluviin kokouksissa ja esittää uusia ideoita etätyön aikana.

Työkavereilta ja esimiehiltä saatu palaute on tärkeä nuorille työntekijöille.

Yksi mahdollinen selitys sille, miksi Z-sukupolvi on kokenut etätyön muita hankalammaksi, on se, että monet heistä ovat vasta uransa alussa. He ovat uusia työelämässä ja kyseisellä työpaikalla, ja siksi heillä on suurempi tarve saada tukea ja selkeää ohjausta työssään kuin kokeneemmilla työkavereilla. Tämä voi olla vaikea tilanne sekä työnantajille että etätyötä tekeville työntekijöille.

Toiseksi myös asunto voi olla myös ongelma. Nuoret elävät todennäköisesti ahtaammin eivätkä siksi pysty työskentelemään kotoa käsin parhaalla mahdollisella tavalla. Työn ja yksityiselämän erottaminen toisistaan on vaikeampaa, jos asuu pienessä yksiössä. Suuremmassa kodissa on esimerkiksi yleensä mahdollisuus omaan työhuoneeseen. Monet nuorista asuvat lisäksi yksin, minkä vuoksi työn sosiaalinen ulottuvuus on heille tärkeä.

Työkavereilat ja esimiehiltä saatu palaute on tärkeä nuorille työntekijöille. Heihin on hyvä olla usein yhteydessä ja kertoa, että olet esimiehenä käytettävissä, vaikket olisikaan paikalla. Lyhyt päivittäinen sähköpostiviesti on siten parempi kuin vain maanantaisin lähtevä yhteenveto viikosta.

Hyödynnä nuorten taitoja ja viesti siten, että heitä tarvitaan. Nuori työntekijä, jolla on IT-osaamista, voi opastaa vanhempia työkavereitaan digitaalisessa ympäristössä. Tämä edistää myös yhteisöllisyyttä työpaikalla.

Z-sukupolvi kokee myös stressiä. Jotkut kärsivät lisäksi ahdistuksesta ja masennuksesta. Työnantajien on oltava tietoisia mielenterveyden häiriöiden merkeistä ja opittava tunnistamaan ne. Ennen kaikkea työnantajan on pystyttävä tarjoamaan tukea, jonka avulla nuoret työntekijät voisivat paremmin töissä myös etätyöympäristössä.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.