Mikä on ergonominen matto seisomatyöhön ja miten se toimii?

Mikä on ergonominen matto seisomatyöhön ja miten se toimii?

Haluaisitko seistä ilman, että tuntuu jaloissa? Jatkuvasta ja pitkäaikaisesta seisomisesta aiheutuviin ongelmiin on yksinkertainen ja kustannustehokas ratkaisu: seisontamatto.

Tiedetään, että pitkäaikainen istuminen on haitallista terveydelle ja esimerkiksi sähköpöydän avulla työasennon vaihteleminen istumisesta seisomiseen on helppoa. Mutta mikä on terveellisin tapa seistä? Pitkäaikaiseen seisomiseen kannattaa hyödyntää nk. ergonomista mattoa.

Mikä on seisontamatto?

Ergonomiamatto on pieni ja kevyt matto seisomatyöhön. Se on suunniteltu käytettäväksi jalkojen alla, kun seisotaan esimerkiksi sähköpöydän ääressä toimistossa tai pitkäaikaisesti asennustyössä, kassalla tai vastaanotossa. Liukumaton ja kestävä seisomatyön matto on helppo nostaa ja siirtää, joten sen voi helposti nostaa pois tieltä tarvittaessa.

Matto seisomatyöhön on valmistettu joustavasta, iskuja vaimentavasta materiaalista. Se on mallista ja materiaalista riippuen helppo puhdistaa harjaamalla, imuroimalla tai pesemällä miedolla pesuaineella. Siinä on viistetyt reunat, jotta reunoihin ei kompastuisi.

Seisonta- ja työpistemattoja käytetään niin toimisto- kuin teollisuusolosuhteissa ja eri työympäristöihin löytyy tarpeen mukaiset mallit.

Seisomatyöpisteen ergonomia - Lue lisää

Miten ergonominen matto seisomatyöhön toimii?

Seisomamatto saa aikaan mikroliikkeitä kehossa, kun sillä seisoo. Liikkeet saavat etenkin alaraajojen lihakset tekemään töitä, kun ne mukautuvat maton joustavuuteen ja ylläpitävät tasapainoa seistessä.

Nämä pienet liikkeet vartalossa parantavat verenkiertoa ja jakavat seisomisesta aiheutuvan paineen tasaisesti alaraajoihin. Tämä vähentää lihasten ja nivelten rasitusta ja kiputiloja.

Mitkä ovat ergonomiamaton terveysvaikutukset?

Ergonomiset seisontamatot...
  • vilkastuttavat verenkiertoa.
  • parantavat ryhtiä.
  • vähentävät nivelten jäykkyyttä mahdollistamalla pieniä mutta säännöllisiä vaihteluita seisomisasentoon.
  • vähentävät painetta selkärankaan ja selän lihaksiin, joten alaselän kivut vähenevät.
  • vähentävät tukilihasten energian käyttöä, joten lihakset eivät väsy yhtä helposti.
  • vähentävät kireyttä hartioissa ja niskassa, joten päänsäryn riski vähenee.
  • vähentävät painetta jalkapohjissa.

Tutustu valikoimaamme seisontamattoja toimistoon:

  1. Seisontamatto STAND: Ergonominen matto STAND on suunniteltu lisäämään mukavuutta seisomatyössä, esimerkiksi sähköpöydän ääressä. Matossa on viistetyt reunat, joten niihin ei kompastu. 
  2. Seisontamatto SPOT: Seisontamatto, joka lievittää jalkojen, polvien ja selän rasitusta ja parantaa verenkiertoa. Matto on pyöreä, ja siinä on siirtämistä helpottava kädensija. Tekstiilipinta on siisti ja ilmeeltään hillitty.
  3. Seisomatyön matto STEP: Soveltuu kaikkiin kuiviin ympäristöihin, kuten toimistoihin, myymälöihin, teollisuustiloihin ja sairaaloihin. Maton sisäosa on laadukasta materiaalia, joka auttaa vähentämään selän ja jalkojen väsymistä.

Lue Työterveyslaitoksen sivuilta miten sopivilla laitevalinnoilla ja itsellesi sopivilla työpisteen asetuksilla voit merkittävästi parantaa tietokonetyön ergonomiaa.

Paranna työhyvinvointia ergonomisilla työpistematoilla - Lue miten!

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.