Ergonominen työpöytä - Millainen työpöytä sopii työympäristöösi?

Ergonominen työpöytä - Millainen työpöytä sopii työympäristöösi?

Ergonomisia työpöytiä löytyy vaikka minkälaisia, mutta miten valita työpöytä, jossa on otettu huomioon niin toimiston sisustus kuin itse työnteko? Tässä blogissa kerromme erilaisten ergonomisten toimistopöytien hyödyistä, jotta sinun on helpompi valita omaan tarpeeseen sopiva malli.
Ergonominen työpöytä

1.  Ota huomioon nämä kaksi seikkaa, kun valitset ergonomista pöytää

Työpöydän ääressä vietetty aika
Kuinka paljon aikaa käytät toimistopöydän ääressä normaalina työpäivänä? Jos käytät työpöytää vain jonkun tunnin ja olet esimerkiksi liikkuvassa työssä, pöydän ei tarvitse olla suuri tai varustettu erityisillä ominaisuuksilla. Jos kuitenkin pääosin teet töitä koko päivän aamusta iltaan saman työpöydän ääressä, sen muoto, laatu ja materiaali ovat tärkeitä. Lisäksi kannattaa miettiä, mitä toimintoja tarvitaan kuten korkeudensäätöä. Sama pätee myös silloin, jos pöydän ääressä työskentelee enemmän kuin yksi henkilö. 

Työtason koko
Mitä lisätarvikkeita työpisteeseen tarvitset? Jos sinulla on paljon tavaroita, esimerkiksi niin kannettava kuin keskusyksiköllinen tietokone, lomakelokeroita, lehtiä, kansiota jne. kannattaa valita suuri työtaso. Jos kuitenkin tarvitset vain tilan läppärille ja esimerkiksi teet töitä paperittomassa toimistossa, pienempi toimistopöytä on hyvä valinta. Näin toimistotilaa voidaan käyttää muuhun kuten taukotiloihin ja istuinryhmiin.
työpöytä kotitoimistoon

VINKKI! Tilaa säästävä työpöytä 

Työpöytä NOMAD sopii hyvin niin kotitoimistolle kuin työpaikallekin.   
  • Pöytälevy kestävää laminaattia 
  • Puinen jalusta
  • Kuuluu NOMAD-kalustesarjaan

Näytä tuote
Kulmasähköpöytä

2.  Valitse oikea työpöytämalli 

Suorakulmainen pöytälevy
Sähköpöytä, jossa on suorakulmainen kansi, ovat tilaa säästäviä ja niitä käytetään usein toimistomaisemissa tai työpaikoilla, joissa lattiapinta-ala on rajallinen. Yksi näiden klassikoiden eduista on, että ne voidaan sijoittaa erilaisiin kokoonpanoihin keskelle huonetta ja sitten helposti erottaa pöytäseinien tai seinien avulla.

Työtaso, jossa syvennys
Työpöytä, jossa on syvennys, on hyvä valinta, jos haluat tärkeimmät työvälineet käden ulottuvilla. Koska kannessa on syvennys, pääset lähemmäs työpöytää työskennellessäsi. Tämä parantaa työasennon ergonomiaa ja tukee käsivarsiasi.

Kulmamalli
Kulmasähköpöytä tai suurempi L-mallinen työpöytä sopii hyvin vaikeasti kalustettaviin tiloihin. Tämä suuri ja tilava kansi tarjoaa runsaasti työskentelytilaa. Kulmapöytä on tilaa säästävä valinta, sillä se mahdollistaa nurkkatilojen tehokkaan hyödyntämisen. Muotoillun etureunan ansiosta voit istua lähempänä pöytää, mikä parantaa työskentelyasennon ergonomiaa ja vähentää selän rasitusta. Kulmaosa toimii myös hyvin työpisteissä, jossa tarvitaan vierastuoli. Voit tarvittaessa laajentaa pöytää yhä edelleen sivupöydän avulla.
Ergonominen tietokonepöytä

VINKKI! Ergonominen työpiste

Säädettävä työpöytä FLEXUS, jossa syvennys kannessa. Syvennyksen ansiosta voit istua lähempänä pöytää, kun teet töitä. Tämä parantaa työskentelyasennon ergonomiaa ja tukee käsivarsiasi. 
  • Sähköinen korkeudensäätö
  • Ergonominen kansi, jossa syvennys ja johtoaukot
  • Yhteensopiva muiden FLEXUS-sarjan toimistokalusteiden kanssa
Sähköpöytä ergonominen asento

3.  Kiinteä vai säädettävä korkeus?

Kiinteä työpöytä
Jos valitset kiinteän pöydän, korkeus on hyvä valita oman pituuden mukaan. Istuessa käsivarsien tulee levätä pöytätasoa vasten noin 90 asteen kulmassa ja jalkojen tulee levätä lattiaa tai jalkatukea vasten. Näin saat ergonomisimman istuma-asennon. Tarvittaessa työpistettä kannattaa täydentää esimerkiksi jalkatuella.

Korkeussäädettävä työpöytä
Istuminen on yksi aikamme suurimmista terveysriskeistä. Pitkien työpäivien seurauksena tietokonetyöskentelystä on tullut normi. Onneksi liikkumattomuutta ja staattista asentoa voidaan torjua monella tavalla - mukaan lukien säädettävän työpöydän avulla.

Jatkuva työasennon vaihteleminen istumisen ja seisomisen välillä koko työpäivän ajan on hyvä tapa saada lisää liikettä työpäivään. Korkeussäätö löytyy kaikenvärisistä, -muotoisista ja -kokoisista työpöydistä. Se on kannattava investointi hyvinvointiin.


Lue lisää sähköpöydän hyödyistä

4.  Valitse väri ja/tai pintamateriaali

Oli työpöydän malli ja muoto mikä vain, voit valita työpöytään muuhun toimiston sisustukseen sopivan värin. Pöytälevyillämme on kestävä ja helppohoitoinen laminaattipinta. Niitä on saatavana modernina valkoisena, mustana ja harmaana sekä lisäksi puukuvioituina koivun, pyökin ja tammen värisinä. Pintamateriaalin lisäksi kalusteen ilmettä voi muuttaa jalustavalinnan avulla.


Vinkit viihtyisään toimistoon
Työpöydän etulevy

5.  Toimivat työpöydän lisätarvikkeet

Täydennä MODULUS-työpöytää etulevyllä, joka kiinnitetään työpöydän etuosaan. Näin pöydän voi sijoittaa mihin tahansa paikkaan työtilaan ilman, että työpöydän alla olevat tavarat ja johdot olisivat näkyvissä. Etulevy tarjoaa lisäksi työpöydän käyttäjälle yksityisyyttä, ja piilottaa pöydän alla olevat tavarat kuten roskakorit ja käsilaukut.

Laatikosto työpöydän alle tärkeille papereille, ei enää sotkeutuneita johtoja kaapelikourun avulla, huomaamaton pöytälaatikko, joka ei vie jalkatilaa, ergonominen kyynärtuki, näyttövarsi, kirjoitusalusta.

On olemassa monia toimivia ratkaisuja, joilla saat työpöydästäsi juuri sellaisen kuin haluat. Tutustu laajaan valikoimaamme lisätarvikkeita työpisteeseen.

 

Lue lisää työpisteen ergonomiasta ja hyvän työasennon tarjoamista välineistä
työpöytä korkeussäädöllä
Työpöytä korkeussäädöllä FLEXUS
385,00 €
pieni työpöytä läppärille
Pieni työpöytä läppärille NOVUS
290,00 €

Kysy meiltä työpöydistä

Laajasta valikoimastamme löydät helposti sinulle sopivan toimistopöydän tai tietokonepöydän. Jos tarvitset apua valinnassa, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä - autamme mielellämme!Sinulle sopivat työpöydät

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.