Helpota kehoasi teollisuusmatolla

Vähennä kehon rasitusta teollisuusmatolla

Teollisuusmatoilla on ratkaiseva merkitys ammateissa, joissa seisotaan paljon. Olipa kyse sitten työstä liukuhihnalla, kassalla tai pakkausasemalla, pitkäaikainen seisominen rasittaa kehoa. Rasitusta vähentävä matto, jossa on pehmuste, voi vaikuttaa työskentelyyn paljonkin.

Työpistemattojen moninaiset edut 

Jokainen askel kovilla lattioilla rasittaa kehoa. Kun jalat osuvat kovaan pintaan, seuraa ketjureaktio. Jaloista isku jatkuu ylöspäin polviin, lantioon ja selkään. Työpistematot on suunniteltu vaimentamaan iskuja ja suojaamaan kehoa vaurioilta. Teollisuus- ja varastolattiat ovat usein kovia ja voivat olla raskaita keholle. Tämän parantamiseksi ergonomiset työtilamatot voidaan sijoittaa alueille, joissa työntekijät liikkuvat paljon. Mattojen pehmusteet pehmentävät iskuja.

Keho ei rasitu vain kävellessä. Pitkäaikainen seisominen kovilla pinnoilla rasittaa lihaksia epätasaisesti ja heikentää verenkiertoa. Väsymyksenestomatto tarjoaa jaloille ja pohkeille mahdollisuuden mikroliikkeisiin, jotka parantavat verenkiertoa. Tämä vaikuttaa myönteisesti koko kehoon.

Jalkaterän alla on leveä nivelside nimeltään plantaarifaskia. Jos tätä nivelsidettä rasitetaan liikaa, on vaarana, että kehittyy plantaarifaskiitti, joka voi olla kivulias. Käytä pehmeää väsymyksenestomattoa vähentämään jalkaterän rasitusta ja siten ehkäisemään tai lievittämään plantaarifaskiittikipua. Työpistemattoja suositellaan kaikille, jotka viettävät paljon aikaa seisten työssä, olipa kyse sitten teollisuudesta tai toimistosta.

Mukavampi työpäivä

Pitkään jatkuva seisominen ja käveleminen voi helposti johtaa jalkojen ja pohkeiden turpoamiseen tai vakaviin rasitusvammoihin. Strategisesti sijoitetuilla teollisuusmatoilla kivuliaiden ongelmien riski pienenee. Turvallinen ja viihtyisä työympäristö lisää tyytyväisyyttä työpaikalla, mistä hyötyvät sekä yritys että sen henkilöstö.

Valitse työtehtäviin sopiva matto

Työympäristöstä riippuen työpistemattojen vaatimukset vaihtelevat. Valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva matto saavuttaaksesi maksimaalisen hyödyn ja luodaksesi ergonomisen työpisteen. Matot on useimmiten valmistettu kestävästä PVC-muovista tai kumista, jotta ne kestävät pitkään ja sietävät kovaa kulutusta.

Teollisuus, tuotanto, kokoonpano ja varastot

Kävely ja seisominen kovilla teollisuuslattioilla voi rasittaa kehoa ja johtaa ajan mittaan mahdollisiin rasitusvammoihin. Pehmustavat, ergonomiset teollisuusmatot keventävät kehon kuormitusta ja kestävät kovaa käyttöä.

  • Työpisteet, pakkausasemat ja työpenkit
    Työpistemattojen tulisi olla samanpituisia kuin työpöytä. Ergonomiset hyödyt maksimoituvat, kun matot peittävät koko työalueen lattian. Viistetyt reunat minimoivat kompastumisriskin.
  • Lämmönkestävät hitsausmatot
    Hitsaustyössä maton on oltava keventävän vaikutuksen lisäksi myös lämmönkestävä ja itsestään sammuva.
  • ESD-matot suojaavat elektroniikkaa
    Elektroniikka on erittäin herkkä purkauksille ja voi vaurioitua jo 100 voltin jännitteistä. ESD-matot ovat tässä tilanteessa ratkaisevassa roolissa, sillä ne maadoittavat staattisen sähkön tällaisissa olosuhteissa.

Märkätilat ja pukuhuoneet

Täällä tarvitaan liukastumista estävää kumimattoa turvallisuuden parantamiseksi. Kosteantilan mattojen on oltava helposti puhdistettavia hygienian ylläpitämiseksi.

Keittiö, ravintola ja elintarviketeollisuus

Elintarvikkeiden käsittelyssä hygienia on ensiarvoisen tärkeää, joten näissä ympäristöissä työpistemattojen on oltava helposti puhdistettavia. Koska lattiat ovat usein öljyisiä ja märkiä, tarvitaan hyvää liukastumisenestoa onnettomuuksien ehkäisemiseksi. Tämäntyyppisissä työpaikoissa pitkäaikainen seisominen on yleistä, mikä voi väsyttää jalkoja, polvia ja selkää. Ergonomisella matolla voidaan vähentää rasitusvammojen riskiä.

Monet unohtavat tarkistaa ja vaihtaa kuluneet työpistematot, mikä heikentää niiden ergonomista vaikutusta.
Michel Andersson, AJ, Tuotetiedottaja

Työpistemattojen kuluminen  

Tarkista työpaikan matot säännöllisesti. Ajan myötä ne kuluvat ja menettävät kimmoisuuttaan, eivätkä ne enää tarjoa samaa helpottavaa vaikutusta kuin uutena. Myös maton rakenne kuluu ja sen liukuesteominaisuus heikkenee. Laadukkailla työpistematoilla on erittäin pitkä käyttöikä, mutta mikään ei kestä ikuisesti.

Kysy meiltä neuvoja

Meillä AJ Tuotteilla on runsaasti kokemusta erityyppisistä työympäristöistä. Autamme mielellämme, jos tarvitset neuvoja siitä, miten työpaikastasi voidaan tehdä ergonomisempi. Ota meihin yhteyttä puhelimitse, chatissa tai sähköpostitse, niin katsotaan, miten voimme auttaa sinua ja yritystäsi.

FAQ

Suunnitteluapua asiantuntijoiltamme

Kaipaatko suunnitteluapua? Projektipalvelun ammattilaisemme auttavat sisustamaan inspiroivan ja toimivan työpaikan, jossa huomioidaan myös terveyttä edistävät asiat. Tiimimme auttaa tarvittaessa koko kalustusprojektissa suunnittelusta asennukseen.
Organisaatio
ViestikenttäLiitteet
Painamalla "Lähetä" vahvistan, että olen lukenut tietosuojakäytännön.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.