Miten valita oikea - ja paras - raskas työpöytä varastoon

Työpöytä varastoon - Miten valita oikea raskas työpöytä?

Oletko hankkimassa uutta työpöytää autotalliin, korjaamoon tai varastoon? Etkä ole varma, mikä malli olisi sopiva? Hyvä teollisuuspöytä on suunniteltu siihen työhön ja työympäristöön, joissa sitä käytetään. Laajasta valikoimastamme löydät ruostumattomasta teräksestä valmistetut autotallin työpöydät, metalliset työpöydät, työpöydät pyörillä ja säilytystilalla varustetut raskaat työpöydät. Oppaamme avulla on helpompi valita sopiva malli.
metallinen työpöytä korjaamoon

Minkälaista kuormaa korjaamopöydän tulee kestää?

Ennen kuin hankit työpöydän korjaamoon, autotalliin, varastoon, tai muuhun teollisuustoimintaan, pohdi ensin miten työpöytää käytetään. Näin löydät helpommin toimivan mallin, joka täyttää pöydälle asetetut vaatimukset.

On tärkeää valita vankka ja kestävä jalusta, jossa on tarvittava maksimikuormitus ja sopii liiketoimintaan. Jos työpisteen äärellä käsitellään kevyempiä tavaroita, valitse pöytä, jonka maksimikuormitus on matalampi. Jos työpistellä sen sijaan käsitellään raskaita tavaroita, tarvitaan paksu työtaso. Kestävimpien pöytämalliemme maksimikuormitus on 750 kg paino tasaisesti jaettuna.

Tarvitsetko pakkauspöytää?

korjaamopöytä

Korkeussäädettävä, kiinteä vai pyörillä varustettu raskas työpöytä?

Kiinteä vai säädettävä runko?
Staattisen, eli kiinteän, teollisuuspöydän korkeutta ei voi säätää. Kiinteä teollisuuspöytä on hyvä valinta silloin, kun pöydän äärellä ei tarvitse työskennellä seisten. Se sopii myös, jollei tarvitse säätää korkeutta sopivaksi eri henkilöille.

Korkeussäädettävä teollisuuspöytä sen sijaan mahdollistaa työasennon vaihtelun. Pöytää voidaan säätää yksilöllisesti monelle eri henkilölle käyttäjien pituuseroista välittämättä. Näin työpiste on ergonominen kaikille työpistettä käyttäville.

AJ:lla on valikoimassa sekä manuaalisesti että sähköisesti säädettäviä korjaamopöytiä. Esimerkiksi MOTION-tuotesarjasta löytyy molempia. Manuaalisesti säädettävistä teollisuuspöydistä löytyy myös sisäänrakennetulla veivillä säädettävä teollisuuspöytä.

Kiinteä vai siirrettävä työpiste?
Useimmiten teollisuuspöydän paikkaa ei tarvitse vaihtaa. Pyörät voivat olla kätevät, jos tilaa on rajallisesti ja työpöytää pitää välillä siirtää sivuun. Jos tehtävä työ vaihtelee paljon ja työpöytää tarvitaan vain välillä, siirrettävä työpöytä saatta myös olla paras vaihtoehto. Esimerkiksi MOTION-sarjasta löytyy myös työpöytiä pyörillä.

Monessa liikuteltavassa raskaissa työpyödissä on kahvat, joiden avulla työpistettä on helppo siirtää paikasta tai työpisteestä toiseen.

työpistematto työpaikalle

Vinkki! Seiso mukavasti rasitusta lievittävän työpistematon avulla   

Pehmustettu työpistematto vähentää rasitusvammojen riskiä ja keventää tehokkaasti selkään, polviin ja niveliin pitkäjänteisestä työstä aiheutuvaa rasitusta.

Mikä pöytätaso teollisuuspöydälle? Valitse työtason materiaali tarpeidesi mukaan 

Varmista, että valitset teollisuuspöydän, joka sopii käyttötarkoitukseesi ja tekemääsi työhön. Seuraavassa on joitakin yleisiä pintamateriaaleja:  

Kovalevy – järkevän hintainen materiaali yleiseen käyttään kevyisiin työpajaympäristöihin.

Laminaatti – sileä, kova ja naarmutusta kestävä pinta, joka sopii useimpiin ympäröistöihin. Kestää hyvin nesteitä ja useimpia kemikaaleja.

Vinyyli – pehmeä, liukumaton pinta suojaa työstettäviä tavaroita kolhuilta. Hyvä valinta pakkaus- ja asennustyöhön, koska pinta estää tavaroita liukumasta tai tippumasta maahan.

Tammiparketti – kestävä ja vahvempi puupinta useimpiin käyttötarkoituksiin, kuten metallin työstöön ja asennustehtäviin.

Teräs – erittäin kestävä materiaali, joka kestää nesteitä, öljyjä ja kemikaaleja. Helppo puhdistaa. Kestää hyvin naarmutusta ja iskuja.
Nainen teollisuuspöydän ääressä työkalujen kanssa

Tarvitsetko lisää säilytystilaa?

Metallipöydän ei tarvitse toimia vain työtasona. Siihen voidaan yhdistää käytännölliset säilytyskalusteet työkaluille ja muut työtä helpottavat lisätarvikkeet, jotka voidaan sijoittaa käden ulottuville. Valitse teollisuuspöytään sopiva määrä hyllytasoja ja tarvittaessa myös erilaiset ripustuskiskot muovilaatikoille, työkalukaapit ja työkalutaulut. Ripustuskiskoihin voidaan kiinnittää esimerkiksi tarpeen mukaiset muovilaatikot ja sopivat työkalulaatikostot työtason alle.

Teollisuuspöytiin on saatavana myös näyttötelineitä, lomaketelineitä, valaisimia ja pistorasiapaneeleita riippuen pöytämallista. Valitse omaan toimintaasi sopivat lisätarvikkeet - oli kyseessä sitten korjaamo-, varasto- tai teollisuustoiminta.

Jos säilytettäviä tavaroita on runsaasti, työpisteen läheisyyteen kannattaa sijoittaa muutama käytännöllinen varastohylly. 

 
Minkälaisen varastohyllyn tarvitset?

Vinkki! Älä unohda hankkia työkalukoukkuja 

Ruuvimeisselin pidike tai kokonainen koukkusarja, meillä on runsaasti vaihtoehtoja työkalutauluun.
teräksinen työpöytä
korjaamo työtaso

Tarvitsetko vinkkejä työpöydän valintaan? Listasimme muutamia suosikkejamme! 

  1. Vankka ja omaa tuotantoamme oleva teollisuuspöytä COMBO on saatavana eri malleina. Rakenna oma yhdistelmäsi tai osta valmis pakettiratkaisu.
  2. VERVE on edullinen vaihtoehto, joka on saatavana useina erilaisina ja valmiiksi koottuina paketteina, jotka sisältävät käytännölliset lisätarvikkeet. Kaikki ovat sähköisesti korkeussäädettäviä, jotta voit työskennellä ergonomisesti.
  3. SOLID on klassisin teollisuuspöytämme ja myös kestävin, sillä sen tukeva teräsrunko soveltuu vaativiin ympäristöihin. Useat sarjan pöydät kestävät jopa 750 kg:n kuormituksen. 
  4. MOTION-pöytä on bestsellerimme, joka voidaan mukauttaa täysin tarpeidesi mukaan. MOTION on saatavana joko manuaalisesti tai sähköisesti korkeussäädettävällä jalustalla, mutta myös malleina, joissa on kiinteät jalat tai jotka on varustettu pyörillä.

Kysy meiltä teollisuuspöydistä

Jos kaipaat lisätietoa tuotteistamme, voit aina ottaa meihin yhteyttä. Autamme mielellämme.


 

FAQ

Erityyppiset työtehtävät edellyttävät erilaisia työskentelykorkeuksia. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että pöydän tulisi antaa kyynärvarren levätä työpinnan suuntaisesti aktiivisen työskentelyn aikana riippumatta siitä, seisotko vai istutko. Hienomotoriikkaan tai tarkkuutta vaativaan työhön tarvitaan hieman korkeampi pöydän korkeus, kun taas raskaampaan työhön voi sopia hieman matalampi pöydän korkeus.  
Työpöydän syvyys on sovitettava työstettävien esineiden koon mukaan. Valikoimassamme on työpöytiä, joiden vähimmäissyvyys on 600 mm ja joiden syvyys voi olla jopa 800 mm mallista riippuen.  
Työpöytä on sovitettava työhön, sillä tietyt materiaalit soveltuvat eri töihin paremmin kuin toiset. Esimerkiksi teräksinen työpöytä kestää iskuja, kipinöitä ja hitsauspisaroita, kun taas tammiparkettipöytä kestää hyvin raskaampia esineitä.
Ruostumattomasta teräksestä valmistettu työpöytä, kuten PROOF-teollisuuspöytä, on helppo puhdistaa ja sopii ympäristöihin, joissa on korkeat puhtausvaatimukset. 
Valikoimastamme löydät erilaisia pyörillä varustettuja työpöytämalleja, jotka voivat vaikuttaa tehokkaasti työhösi, kun et työskentele kiinteässä paikassa. 

Löydä sinulle sopiva teollisuuspöytä

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.