Näin valitset hyvän teollisuuspöydän

Teollisuuspöytä saattaa aluksi tuntua kalliilta investoinnilta, mutta hyvä työpöytä maksaa itsensä takaisin. Työpöytää autotalliin, korjaamopöytää ja muita teollisuuden työpöytiä hankkiessa kannattaa ensin pohtia omaa tarvetta ja vaatimuksia. Työpöydän äärellä vietetään kuitenkin koko työpäivä ja mahdollisesti tehdään eri työtehtäviä. Alta löydät vinkkejä siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon kun on hankkimassa työpöytää teollisuuden työpisteisiin. 
 
Oikea työskentelykorkeus ja työtason koko ovat tärkeitä ergonomisen työasennon saavuttamiseksi. Tarvittavien työvälineiden on hyvä olla käden ulottuvilla. Ennen kuin hankit teollisuuspöydän joko korjaamoon, autotalliin, varastoon, tai muuhun teollisuustoimintaan, pohdi ensin miten työpöytää käytetään.

  • Mitä eri työtehtäviä työpöydällä tehdään?
  • Tuleeko teollisuuspöydän kestää raskasta kuormitusta?
  • Kuinka moni käyttää työpistettä?
  • Muuttuuko työpiste tulevaisuudessa vai pitääkö sen mukautua jopa päivittäin vaihtuviin tarpeisiin?
  • Tarvitseeko teollisuuspöytää siirtää?

Kun tiedät minkälaiseen käyttöön tallin, korjaamon, varaston tai teollisuustoiminnan työpöytä tulee, on helpompi valita esimerkiksi sopiva pöytämalli, tarpeeksi suuri kantavuus ja kannen kestävyys. Kannattaa myös miettiä pöydän jalustan mallia. Tarvitaanko pöytään esimerkiksi pyörät? Mieti myös valmiiksi mahdollisia tulevaisuuden tarpeita.

Teollisuuspöydän jalusta – kiinteä vai korkeussäädettävä?

Staattisen, eli kiinteän, teollisuuspöydän korkeutta ei voi säätää. Kiinteä teollisuuspöytä on hyvä valinta silloin, kun pöydän äärellä ei tarvitse työskennellä seisten. Se sopii myös, jollei tarvitse säätää korkeutta sopivaksi eri henkilöille.

Korkeussäädettävä teollisuuspöytä sen sijaan mahdollistaa työasennon vaihtelun. Pöytää voidaan säätää yksilöllisesti monelle eri henkilölle käyttäjien pituuseroista välittämättä. Näin työpiste on ergonominen kaikille työpistettä käyttäville.

AJ:lla on valikoimassa sekä manuaalisesti että sähköisesti korkeussäädettäviä teollisuuspöytiä ja korjaamopöytiä. Esimerkiksi Motion-tuotesarjasta löytyy molempia.

Mies seisoo pakkauspöydän ääressä ja nainen pakkaustarvikevaunun vieressä.

Cargo soveltuu hyvin pakkauspöydäksi. Jalkojen korkeutta voidaan säätää manuaalisesti.

Kiinteä vai siirrettävä työpiste

Useimmiten korjaamopöydän paikkaa ei tarvitse vaihtaa. Pyörät voivat olla kätevät, jos tilaa on rajallisesti ja työpöytää pitää välillä siirtää sivuun. Jos tehtävä työ vaihtelee paljon ja työpöytää tarvitaan vain välillä, saattaa siirrettävä työpöytä olla myös paras vaihtoehto. Edellä mainitusta Motion-sarjasta löytyy myös pyörällisiä vaihtoehtoja.

Liikuteltavassa työpisteessä voi olla kahvat, joiden avulla työpöytää on helppo siirtää paikasta tai työpisteestä toiseen.

Pöydän ja säilytyskalusteen yhdistelmä korjaamoon

Korjaamopöydän ei tarvitse toimia vain työtasona. Siihen voidaan yhdistää käytännölliset säilytystilat ja muut työtä helpottavat lisätarvikkeet. Valitse teollisuuspöytään sopiva määrä hyllytasoja ja tarvittaessa myös erilaiset ripustuskiskot, säilytyskaapit ja työkalutaulut. Ripustuskiskoihin voidaan kiinnittää esimerkiksi tarpeen mukaiset muovilaatikot.

Korjaamopöytiin on saatavana myös näyttötelineitä, lomaketelinetiä, valaisimia ja pistorasiapaneeleita riippuen pöytämallista. Valitse omaan toimintaasi sopivat lisätarvikkeet - oli kyseessä sitten korjaamo-, varasto- tai teollisuustoiminta.

Hymyilevä nainen seisoo teollisuuspöydän ääressä.

Yhdistä säilytystila ja työtaso. Pidä tavarat helposti käden ulottuvilla, niin saat ergonomisen työpisteen korjaamoon.

Eri teollisuuspöytämallien edut

Cargo - monipuolinen pakkauspöytä

Cargo on monipuolinen pakkauspöytä, jossa on kestävä, jauhemaalattu jalusta ja kestävä laminaattitaso. Työtaso kestää kosteutta ja on helppo puhdistaa. Pöydässä on manuaalinen korkeudensäätö. Valitsemastasi mallista riippuen maksimikuormitus on jopa 400 kg. Työpisteen täydentämiseksi on erilaisia ​​lisätarvikkeita. Cargo on hyvä valinta pakkaustyöhön, koska työtasoon on saatavana tavaroiden käsittelyä ja kääntämistä helpottavat rullat.

Combo - räätälöi itsellesi sopiva työpöytä

Kun haluat räätälöidä työpisteen oman tarpeen mukaiseksi, Combo on hyvä valinta. Se on helppo koota - et tarvitse ruuveja tai työkaluja. Combo on AJ:n oma tuote, josta voidaan rakentaa erilaisia kokonaisuuksia eri käyttötarkoituksiin. Combosta saat esimerkiksi hyvän työpisteen autotalliin tai pakkaustyöhön. Hanki esimerkiksi Combo, jossa on sekä hyllytasot että työkalupaneelit, niin työkalut ja muut apuvälineet ovat helposti käden ulottuvilla. Teollisuuspöytä on saatavana jopa 700 kg maksimikuormituksella.

Robust - monikäyttöinen yleistyötaso

Robust on monikäyttöinen teollisuuspöytä, jossa on vankka jalusta. Soveltuu käytettäväksi korjaamossa, autotallin työpisteenä ja varastossa. Siinä on yleiskäyttöön sopiva työtaso kevyempiin työympäristöihin. Taso kestää kevyempiä iskuja ja jonkin verran nestettä. Jalat ovat manuaalisesti korkeussäädettäviä. Täydennä pöytää työkalupaneeleilla, hyllytasoilla ja laatikostoilla, jotta työkalut ovat helposti käden ulottuvilla. Maksimikuormitus on jopa 300 kg.

Mies seisoo terästasoisen teollisuuspöydän äärellä.

Solid on vankka teollisuuspöytä, joka sopii myös raskaaseen käyttöön. Käytä sitä esimerkiksi korjaamon työpöytänä.

Solid - vankka teollisuuspöytä raskaaseen käyttöön

Solid on vankkarakenteinen teollisuuspöytä raskaaseen käyttöön. Mallista riippuen maksimikuormitus on jopa 750 kg. Pöydässä on tukeva jalusta ja laminaattitaso. Teollisuuspöytä soveltuu käytettäväksi vaativissa ympäristöissä, kuten korjaamoilla ja tehtailla. Työtaso on sekä kestävä että helppo pitää puhtaana. Jalat ovat manuaalisesti korkeussäädettäviä. Voit täydentää Solidia laatikostoilla, työkalutauluilla, kaapeilla ja muilla käytännöllisillä lisätarvikkeilla.

Motion - monipuolinen teollisuuspöytä myös sähköisellä korkeudensäädöllä

Motion on vankkarakenteinen teollisuuspöytä tukevilla kiinnikkeillä, jotka kestävät raskasta käyttöä. Työtaso on kestävää korkeapainelaminaattia, joka on helppohoitoinen materiaali. Täydennä pöytää laajennuskehikolla, niin voit optimoida työpisteen hyllytasoilla, työkalutauluilla, pistorasioilla ja näyttötelineillä sekä muilla kätevillä lisätarvikkeilla. Motionia on saatavana sekä manuaalisella että sähköisellä korkeudensäädöllä. Valitsemastasi mallista riippuen maksimikuormitus on jopa 400 kg.

Täältä löydä kaikki valikoimamme teollisuuspöydät.


Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.