Näin valitset hyvän työpöydän teollisuuteen ja korjaamoon

Näin valitset hyvän teollisuuspöydän

Oletko hankkimassa uutta teollisuuspöytää korjaamoon, varastolle tai autotalliin? Etkä ole varma, mikä malli olisi sopiva? Hyvä teollisuuspöytä on suunniteltu siihen työhön ja työympäristöön, joissa sitä käytetään. Oppaamme avulla on helpompi valita sopiva malli.
Työpajan työntekijä nojaa teräksiseen teollisuuspöytään

Minkälaista kuormaa teollisuuspöydän tulee kestää?

Ennen kuin hankit teollisuuspöydän joko korjaamoon, autotalliin, varastoon, tai muuhun teollisuustoimintaan, pohdi ensin miten työpöytää käytetään. Näin löydät helpommin toimivan mallin, joka täyttää pöydälle asetetut vaatimukset.

Tarvittava maksimikuormitus ja liiketoimintaan sopiva vankka ja kestävä jalusta on tärkeää. Jos työpisteen äärellä käsitellään kevyempiä tavaroita, valitse pöytä, jonka maksimikuormitus on matalampi. Jos työpistellä käsitellään raskaita tavaroita, tarvitaan paksu työtaso. Kestävimpien malliemme maksimikuormitus on 750 kg paino tasaisesti jaettuna.

Teollisuuspöydän valinnassa on monia muita asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon teollisuuspöytää valittaessa, kuten jalustan malli ja työtason materiaali. Käymme läpi näitä asioita tarkemmin tässä oppaassa. Kannattaa myös miettiä tulevaisuuden tarpeita ja ottaa ne huomioon pöytää hankkiessa. Näin teollisuuspöytä on kustannustehokas investointi myös pitkällä aikavälillä.

Tarvitsetko pakkauspistettä?

Teollisuuspöytä, jossa on manuaalisesti säädettävät jalat

Vinkki! Tukeva teollisuuspöytä

Teollisuuspöytä ROBUST on tukeva ja monikäyttöinen. Sopii autotalliin, työpajaan tai varastoon. Pöytää voidaa täydentää kätevillä säilytysratkaisuilla.

  • Öljykarkaistu levy
  • Manuaalisesti säädettävät jalat
  • Laaja valikoima lisätarvikkeita
Mies istuu teollisuuspöydän ääressä säädettävällä työjakkaralla

Kuinka paljon joustavuutta tarvitaan?

Teollisuuspöydän jalusta - kiinteä vai korkeussäädettävä?
Staattisen, eli kiinteän, teollisuuspöydän korkeutta ei voi säätää. Kiinteä teollisuuspöytä on hyvä valinta silloin, kun pöydän äärellä ei tarvitse työskennellä seisten. Se sopii myös, jollei tarvitse säätää korkeutta sopivaksi eri henkilöille.

Korkeussäädettävä teollisuuspöytä sen sijaan mahdollistaa työasennon vaihtelun. Pöytää voidaan säätää yksilöllisesti monelle eri henkilölle käyttäjien pituuseroista välittämättä. Näin työpiste on ergonominen kaikille työpistettä käyttäville.

AJ:lla on valikoimassa sekä manuaalisesti että sähköisesti korkeussäädettäviä teollisuuspöytiä. Esimerkiksi MOTION-tuotesarjasta löytyy molempia. Manuaalisesti säädettävistä teollisuuspöydistä löytyy myös sisäänrakennetulla veivillä säädettävä teollisuuspöytä.

Kiinteä vai siirrettävä työpiste?
Useimmiten teollisuuspöydän paikkaa ei tarvitse vaihtaa. Pyörät voivat olla kätevät, jos tilaa on rajallisesti ja työpöytää pitää välillä siirtää sivuun. Jos tehtävä työ vaihtelee paljon ja työpöytää tarvitaan vain välillä, siirrettävä työpöytä saatta myös olla paras vaihtoehto. Esimerkiksi MOTION-sarjasta löytyy myös pyörällisiä teollisuuspöytiä.

Monessa liikuteltavassa työpenkissä on kahvat, joiden avulla työpistettä on helppo siirtää paikasta tai työpisteestä toiseen.

Pyörällinen teollisuuspöytä

Vinkki! Pyörällinen työpiste

Siirrettävän MOTION-teollisuuspöydän avulla työpisteen paikkaa voidaan helposti vaihdella. Säädä korkeutta helposti, niin saat aina ergonomisen työasennon.

  • Veivillä korkeussäädettävä
  • Kestävä työtaso
  • Kaksi pyöristä voidaan lukita
Muovilaatikot ja työkalutaulu jossa on ruuvimeisselit
Säädettävä teollisuuspöytä jossa työkalutaulu
Korkeussäädettävä teollisuuspöytäkokonaisuus VERVE
889,00 €

Valitse tarpeen mukainen työtaso

Valitse työtaso, joka sopii tarpeeseen. Tästä löydät yleisimpien työtasomateriaalien kuvaukset:

Kovalevy – järkevän hintainen materiaali yleiseen käyttään kevyisiin työpajaympäristöihin.

Laminaatti – sileä, kova ja naarmutusta kestävä pinta, joka sopii useimpiin ympäröistöihin. Kestää hyvin nesteitä ja useimpia kemikaaleja.

Vinyyli – pehmeä, liukumaton pinta suojaa työstettäviä tavaroita kolhuilta. Hyvä valinta pakkaus- ja asennustyöhön, koska pinta estää tavaroita liukumasta tai tippumasta maahan.

Parketti – kestävä ja vahvempi puupinta useimpiin käyttötarkoituksiin, kuten metallin työstöön ja asennustehtäviin.

Teräs – erittäin kestävä materiaali, joka kestää nesteitä, öljyjä ja kemikaaleja. Helppo puhdistaa. Kestää hyvin naarmutusta ja iskuja.
Nainen teollisuuspöydän ääressä työkalujen kanssa

Teollisuuspöydän ja säilytyskalusteen yhdistelmä

Metallipöydän ei tarvitse toimia vain työtasona. Siihen voidaan yhdistää käytännölliset säilytyskalusteet työkaluille ja muut työtä helpottavat lisätarvikkeet, jotka voidaan sijoittaa käden ulottuville. Valitse teollisuuspöytään sopiva määrä hyllytasoja ja tarvittaessa myös erilaiset ripustuskiskot, työkalukaapit ja työkalutaulut. Ripustuskiskoihin voidaan kiinnittää esimerkiksi tarpeen mukaiset muovilaatikot ja sopivat työkalulaatikostot työtason alle.

Teollisuuspöytiin on saatavana myös näyttötelineitä, lomaketelinetiä, valaisimia ja pistorasiapaneeleita riippuen pöytämallista. Valitse omaan toimintaasi sopivat lisätarvikkeet - oli kyseessä sitten korjaamo-, varasto- tai teollisuustoiminta.

Jos säilytettäviä tavaroita on runsaasti, työpisteen läheisyyteen kannattaa sijoittaa muutama käytännöllinen varastohylly. COMBO-tuotesarjastamme löytyy yhteensopivia teollisuuspöytiä ja varastohyllyjä.

 
Minkälaisen varastohyllyn tarvitset?
Valmis teollisuuspöytäkokonaisuus, jossa on lukittava kaappi, työkalutaulut ja hyllytasot

Vinkki! Teollisuuspöytä tarvittavine säilytystiloineen

Teollisuuspöydästä COMBO löytyy valmis kokonaisuus, johon kuuluu käytännölliset säilytysratkaisut. COMBOsta löytyy monia eri malleja.
  • Lukittava kaappi
  • Kolme työkalutaulua
  • Ylähylly valaistuksineen sekä alahylly

Kysy meiltä teollisuuspöydistä

Jos kaipaat lisätietoa tuotteistamme, voit aina ottaa meihin yhteyttä. Autamme mielellämme.


 

Löydä sinulle sopiva teollisuuspöytä

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.