Viisi puuhaa työkavereiden kanssa kahvitauon lisäksi

Lisääntynyt etätyö pandemian aikana on johtanut siihen, että arvostus työyhteisöä kohtaan on noussut. Nyt olemme vihdoin voineet palata toimistolle, mutta sosiaalinen sopeutuminen voi olla hankalaa. Joillakin työpaikoilla kahvihuoneen ilmapiiri saattaa olla hieman jäykempi kuin ennen pandemiaa. Tässä viisi vinkkiä työntekijöiden yhteisiksi puuhiksi.

Elokuva- ja tv-kerho

Elokuvat ja tv-sarjat ovat sään jälkeen yleisimmät puheenaiheet lounas- ja kahvitauoilla. Ehkä niistä saisi hauskaa yhteistä puuhaa? Kerhon pystyynpistminen ei ole vaikeaa ja jokaisella työpaikalla voidaan sopia omasta toteutustavasta. Yksi jakso viikossa vai kokonainen kausi kuukaudessa? Keskustellaanko ennalta määritellyistä aiheista vai kenties omista arvosteluista?

Kirpputori- ja/tai tavaranvaihtopäivät

Tutustu työkavereihisi ja päivitä samalla vaatekaappisi. Henkilön pukeutumis- tai sisustustyyli voi paljastaa paljon hänen luonteestaan, Moniin tavaroihimme liittyy tarina, joten opit tuntemaan työkaverisi paremmin. Kirpputoria tai tavaranvaihtopäivää voidaan piristää tietyllä teemalla: juhlat ja glitter, kirjat, kengät, "tyhmin ostokseni" ym.

Lounasjooga ja meditaatio

Työpaikalla järjestettävien jooga- ja meditaatioharjoitusten hyödyt ovat moninaiset ja ulottuvat paljon ihmissuhteiden rakentamista ja vahvistamista pidemmälle. Jooga ja meditaatio voivat ehkäistä stressiä, vähentää lihasjäykkyyttä, edistää liikkumista työpäivän aikana, parantaa verenkiertoa ja antaa aivoille kaivattua taukoa työtehtävistä.

Perjantain tietokilpailu

Kukapa ei pitäisi hauskasta tietokilpailusta? Tietokilpailun voi toteuttaa millä tavalla tahansa. Työntekijät voidaan esimerkiksi jakaa joukkueisiin ja visan teemoja voidaan vaihdella. Kahoot.com-sivustolla voit koota oman tietokilpailun tai osallistua muiden järjestämiin tietokilpailuihin. Jos monet työskentelevät kotoa käsin, Kahootin kaltaiset sivustot ja sovellukset ovat hyvä ratkaisu, koska visan voi järjestää digitaalisesti.

Kahvikerho

Kyllä, otsikko lupasi puuhia ilman kahvitaukoja, mutta emme pystyneet pitämään lupausta. Kahvitauko on monille tärkeä hetki, ja sitä voidaan kehittää edelleen. Kahvikerhossa jokainen voi vuorollaan vastata viikon pullasta ja kahvista. Ideana olisi, että tehdään jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Kokeilkaa vaikka epätavallisia makeisia muista maista tai vaikkapa elokuvasta tuttua kahvia. Näin kahvihetkestä keskustellaan koko viikon.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.