Olemme kehittäneet työpöytää jo 40 vuoden ajan

Työpöydät eivät aina ole näyttäneet siltä kuin tänä päivänä. Maailma on muuttunut paljon ja työpöydät sen mukana aina siitä lähtien kuin ne tulivat valikoimaamme vuonna 1981.

1980-luku

1980-lukuun kuuluivat suuret kampaukset ja leveät olkatoppaukset. Miltä 80-luku näytti toimistoissa? Ihmiset tekivät töitä istuen, ja työpöydissä oli neljä jalkaa sekä kiinteä laatikosto. Työpöydän vieressä, 90 asteen kulmassa, oli matalampi sivupöytä työpaikan tärkeimmälle työvälineelle: sähkökirjoituskoneelle.

Vähitellen kirjoituskoneet väistyivät henkilökohtaisten tietokoneiden tieltä, ensin nk. tekstinkäsittelykoneiden muodossa. Kun tietokoneiden käyttötarkoitukset laajenivat, myös niiden koko kasvoi. Työpöydistä tuli tämän seurauksena ahtaita. Niinpä otimme 80-luvun lopulla valikoimaamme erilliset päätelaitteiden työpöydät, joissa näppäimistö ja näyttö olivat eri tasoilla hyvän työergonomian takaamiseksi.

1990-luku

Internetistä tuli toimiston tärkein työväline 90-luvun puolivälissä. Se oli kätevää, koska kaikki työntekijät tekivät jo töitä tietokoneen ääressä koko päivän. Työasennot olivat kuitenkin yksitoikkoisia, joten otimme valikoimaamme nk. PC Total Table -kalusteen. Se oli toimiva työasema, joka oli suunniteltu rasitusvaivojen ehkäisemiseen. Useimmat istuivat kuitenkin vielä normaalisti työpöydän ääressä.

Koska solutoimistot tarjosivat runsaasti tilaa, suuret laajennettavat pöytäyhdistelmät olivat tavallisia. Joskus niitä jopa täydennettiin lisäämällä niihin kulmaosa tietokonetta varten. Konsepti "easy-to-reach" näkyi myös toimistoissa: työntekijöillä oli U-muotoiset työpöydät, joissa työntekijä istui keskellä ja kaikki tarvittavat työvälineet ja tarvikkeet olivat siten käden ulottuvilla. Samaan aikaan kannettava tietokone yleistyi ja menestyi, mikä johtui pääosin sen ketterästä muodosta.

2000-luku

Sen jälkeen, kun Millennium Bug -huolet olivat ohi, odotti uusi vuosituhat, joka tarjosi monia uutuuksia toimistoon. Suurin parannus oli ehkä se, että korkeussäädettävät työpöydät yleistyivät. Niiden ulkonäkö sekä tekniset ratkaisut vaihtelivat paljon, mutta tärkeintä oli, että työntekijät pystyivät vaihtelemaan työasentoaan helposti.

Toinen suuntaus toimistoympäristöissä oli se, että työntekijät alkoivat jälleen istua yhdessä. Työpöydät sijoitettiin kahden tai neljän hengen ryhmiin, joskus huoneen keskelle. Ne erotettiin toisistaan sermeillä, jotka tarjosivat sekä yksityisyyttä että äänenvaimennusta. Itse työtasot olivat monesti muodoltaan orgaanisempia, mikä pehmensi toimiston yleisvaikutelmaa. Pöytälevyihin oli saatavana reiät ja kaapelikourut johtovyyhtien vähentämiseksi.

2010-luku

2010-luvulla puututtiin staattisiin työasentoihin. Koska meillä oli jo valikoimassa runsaasti työpöytiä, joiden korkeutta voitiin säätää, halusimme täydentää toimistokalustevalikoimaamme ergonomisilla istuinkalusteilla työtuolien lisäksi. Tasapainotuolit, pilatespallot, satulatuolit ja toimistokäyttöön tarkoitetut kuntopyörät tarjoavat erilaisia istuinkorkeuksia, mikä jo sinänsä tarjoaa vaihtelua keholle. Ne pistävät lisäksi kehon liikkeeseen työpäivän aikana. Näin voidaan paremmin töissä.

Heille, jotka eivät työskennelleet työpöydän ääressä koko päivää, suositeltiin kiinteää työpöytää yhdessä ergonomisen työtuolin kanssa - työtuolin, jota oli helppo säätää omien tarpeiden ja kehon mukaan. Vuosikymmenen loppupuolella täydensimme valikoimaamme älykkäällä työpöydällä, joka automaattisesti muistuttaa, milloin on aika vaihtaa työasentoa. Kaikki tämä auttaa yhä useampia ihmisiä viihtymään työssään ja voimaan paremmin.

2020-luku

Heti kun uusi vuosikymmen oli alkanut, koronavirus aiheutti odottamattomia mullistuksia työpaikoilla. Tarve rakentaa toimiva ja ergonominen etätyöpiste kasvoi pandemian seurauksena räjähdysmäisesti. Vastasimme tähän tarpeeseen kehittämällä pieniä ja joustavia siirrettäviä pöytiä sekä uuden toimistokalustesarjan kotitoimistoon ja pieniin tiloihin.

Nykyisen laajan toimistokalusteiden valikoiman avulla voit saada työpöydän, joka on mukautettu henkilökohtaisiin tarpeisiisi liikunnallista ja ergonomista työpäivää varten. Olemme päässeet kehityksessä pitkälle, mutta nyt ei ole aika pysähtyä. Me AJ:lla olemme aina valmiita parantamaan työympäristöä ja sen kanssa työpöytää teknologian edistysaskeleiden mukaan. Näin varmistamme, että pystymme myös jatkossa toimittamaan asiakkaillamme työpöytiä, jotka ovat ajankohtaisia, tarpeen mukaisia ja teknologian kehityksen harjalla.


[Kuvat ovat kuvastoarkistostamme.]

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.