Aktiivinen istuminen – istu ergonomisesti aktiivituolilla

Aktiivinen istuminen – istu ergonomisesti aktiivituolilla

Paras työasento on aina seuraava. Kun istut vuorotellen työtuolilla ja aktiivituolilla, saat lisää liikettä työpäivään. Aktiivituolilla istuminen on itsessään liikuntaa, ja samanaikaisesti on helppo työskennellä. Työasennon vaihteleminen työpäivän aikana ei ole vain hyväksi keholle, vaan se antaa myös lisäenergiaa. Aktiivinen tuoli on hyvä ratkaisu niille, jotka istuvat paljon toimistotyössä ja haluavat sisällyttää enemmän liikuntaa päivittäisiin rutiineihinsa.
Istuinpallo kotitoimistolla

Hyvä terveys ja parempi keskittymiskyky

Nykyään tiedetään, että pitkäaikainen staattinen työasento vaikuttaa kehoon kielteisesti. Jotta lihasten ja nivelten liikkuvuus säilyisi, on hyvä vaihdella työasentoa usein työpäivän aikana. Ergonomiset ja liikettä lisäävät istuinkalusteet voivat edistää hyvinvointia.

Aktiiviset tuolit, jotka aktivoivat ja harjoittavat keskivartalon lihaksia, ovat hyväksi terveydelle ja selälle. Pitkäaikainen istuminen voi esimerkiksi puristaa yhteen lannerangan välilevyjä ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa välilevytyrän.

Ergonominen istuma-asento. Kolme hyvää syytä käyttää aktiivista tuolia: 
 1. Kun kehon syvät lihakset tekevät töitä, energiankulutus nousee. Olet energisempi ja keskittymiskykysi paranee.
 2. Kun liikut, verenkierto vilkastuu ja hapenottokyky paranee. Niin tehokkuus kuin tuottavuus työssä nousevat, ja staattisesta istumisesta johtuvat rasitustilat vähenevät.
 3. Ryhti paranee sitä mukaa, kun lantio vahvistuu. Tämä johtaa suorempaan istuma-asentoon.

Istumisen haitat - Lue miksi sinun tulisi välttää paikallaan istumista

Aktiivinen istuminen ja optimaalinen työasennon vaihtelu

Aktiivituoli täydentää hyvin klassista työtuolia. Kehon on vaihdettava asentoa usein voidakseen hyvin. Paras yhdistelmä on vaihtaa toimistotuoli jonkinlaiseen aktiivituoliin aina välillä, kun teet töitä korkeussäädettävän työpöydän ääressä. Näin voit helposti vihdella seisomisen, normaalin istumisen ja aktiivisen istumisen välillä. 

Aktiivisen tuolin ei tarvitse olla monimutkainen, eikä sillä pidä olla hankala istua. Satulatuolilla saat luonnollisesti ergonomisen työasennon. Jos haluat vaihtoehdon pyöreälle istuinpallolle, valikoimistamme löytyy esimerkiksi tasapainotuoli, jossa on sisäänrakennettu Pilates-pallo

Kannattaa huomioida, että aktiivituolia tulisi käyttää aluksi vain noin tunnin päivässä, kunnes keho tottuu uuteen istuma-asentoon. On tavallista, että tuolin vaikutus tuntuu ensin lihaskipuna. Lihakset aktivoituvat luonnollisessa liikkeessä, ja keho kiinteytyy ja vahvistuu ajan myötä.  

Minkälainen työpöytä sopii sinulle?

Vinkki! Jaa aktiiviset istuinkalusteet kollegojesi kanssa 

Kaikilla työntekijöillä ei tarvitse olla omaa tasapainotuolia tai satulatuolia työtuolin lisäksi. Hanki sen sijaan toimistoon muutamia erilaisia aktiivisia istuinkalusteita, joita voitte jakaa. Näin voit löytää henkilökohtaisen suosikkisi ja sinulla on useita vaihtoehtoja, joista valita.

Istuinpallo
Istuinpallo CORBRIDGE
Kuntopyörä toimistoon
Kuntopyörä toimistoon

Terve selkä työasennon vaihtelun avulla

Päivittäinen, monen tunnin yhtäjaksoinen istuminen vaikuttaa kielteisesti kehoon. On hyvä, jos voit välttää staattisia asentoja työssä ja vaihdella työasentoa työpöydän äärellä niin usein kuin mahdollista.

Jos haluat entistä enemmän liikettä työpäivään, valitse toimistokäyttöön tarkoitettu kuntopyörä. Se nostaa energiatasoa ja vilkastuttaa verenkiertoa. Polkeminen ja työn tekeminen samaan aikaan onnistuu kyllä - etenkin, jos teet samalla helpompia työtehtäviä. Jo rauhallinen pyöräilytahti riittää, eikä hikoilla tarvitse.

Vaihtele työasentoa mahdollisimman paljon päivän aikana oli työsi ja normaali työasentosi mikä tahansa – paitsi istumisen ja seisomisen, myös erityyppisten tuolien välillä. Ergonominen työtuoli tarjoaa rennon istuma-asennon, kun aktiivituoli sen sijaan aktivoi lihaksia. Lue lisää istumisen haitoista ja miksi sinun tulisi välttää paikallaan istumista!

Mikä on tärkeää työtuolin valinnassa?
pilates tuoli ja sähköpöytä

Etkö ole varma, mitkä aktiivisen istumisen kalusteet valitsisit? Tässä muutamia suosikkejamme:

 • Myydyin ja hieno satulatuoli TRENT
  • Pehmeä ja kestävä polyuretaani-istuin 
  • Tarjoaa suuren liikkumisvapauden 
  • Kevyesti rullaavat pyörät  
 • Ainutlaatuisen muotoilun tasapainotuoli UP 
  • Kevyt käsitellä ja käytännöllinen tartuntareuna istuimen alla 
  • Valmistettu polyamidista ja 50 % kierrätysmateriaalista 
  • Helppo säätää korkeutta  
 • Ergonominen istuinpallo CORBRIDGE 
  • Saatavana kahta kokoa – valitse malli oman pituuden mukaan 
  • Kädensijat helppoa siirtämistä varten 
  • Kestävä kangaspäällinen  
 • Monikäyttöinen satulatuoli EPSOM, jossa on selkätuki 
  • Selkänoja, joka voi kääntyä 360° ja jota voidaan käyttää myös sivu- tai käsinojatukena 
  • Kestävä verhoilu 95 % villaa 
  • Kevyemmällä keinutustoiminnolla  
 • Palkittu tasapainotuoli BACK APP 
  • Ehkäisee selkäkipuja 
  • Korkea maksimikuormitus 
  • Paksusti pehmustettu istuin
kävelymatto toimistoon

Vinkki! Kävele työpöydän ääressä

Haluatko sisällyttää työpäivääsi entistä enemmän liikettä? Kävelymattomme avulla voit kävellä työskennellessäsi. Kävelymatto toimistoon on kokoontaitettava, hiljainen ja helppo tapa saada verenkierto ja aineenvaihdunta käyntiin.

Katso tuote

Kysy meiltä aktiivisesta istumisesta

Jos tarvitset lisätietoja tuotteistamme, olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä. Autamme mielellämme.

FAQ

Aktiivituolilla saat useita myönteisiä terveyshyötyjä. Ryhti paranee sekä selkä- ja vatsalihakset vahvistuvat. Verenkierto vilkastuu ja hapensaanti kehossa lisääntyy. Näin sinusta tulee valppaampi, jolloin työhön on helpompi keskittyä.
Pitkäaikainen istuminen lisää elintapoihin liittyvien sairauksien riskiä ja väsymystä sekä vähentää kehon energiankulutusta. Vaihteleva työasento ehkäisee sairauksia ja eri rasitustiloja.
Ergonomia käsittelee ihmisen ja fyysisen sekä psykologisen ja sosiaalisen työympäristön välistä vuorovaikutusta. Lue lisää ergonomiasta.
Ergonomisella työtuolilla on ominaisuuksia, jotka saavat sinut istumaan oikein ja tarjoavat samalla hyvää istuma-mukavuutta. Se voi esimerkiksi tarjota helpotusta keholle tai edistää parempaa ryhtiä.
Satulatuoli on tuoli, jossa istutaan ratsastusasennossa siten, että yksi jalka on istuinosan kummallakin puolella.  
Satulatuolissa istut ratsastusasennossa ja saat automaattisesti hyvän ryhdin. Hartioiden, lonkkien ja polvinivelten rasitus vähenee. Verenkierto jaloissa paranee verrattuna perinteisellä toimistotuolilla istumiseen. Lue lisää satulatuolin hyödyistä.
Sinun tulisi istua pystyasennossa niin, että olkapää, lantio ja kantapää ovat pystysuorassa linjassa. Istuinkorkeus määräytyy pituutesi mukaan. Oikea korkeus on silloin, kun koko jalkapohjasi on lattialla. Lue lisää satulatuolilla istumisesta.
Tasapainotuoli on aktiivinen istuinkaluste, jota voidaan käyttää klassisen toimistotuolin sijasta tai sen lisänä. Toimistotuolista poiketen istut vähemmän staattisesti.  
Sinun tulisi istua pallolla melko leveäjalkaisesti jalat hieman edessäsi niin, että polvet ovat noin 90° kulmassa. Sinun ei pitäisi joutua puristamaan istuinpalloa jaloillasi tasapainon säilyttämiseksi.  
Istuinpallo on vakaampi, jos sitä ei täytetä 100-prosenttisesti, mutta on yksilöllistä, kuinka täyteen haluat sen.
Istuinpallo, jonka halkaisija on 650 mm, sopii alle 175 cm:n pituisille henkilöille. Halkaisija 750 mm sopii yli 175 cm:n pituisille henkilöille.
Pyöräily työnteon aikana vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää aineenvaihduntaa, mikä on myönteistä sekä terveydelle että tuottavuudelle.  
Useimmat pöytäpyörät näyttävät melko samalta ja toimivat samalla tavalla kuin klassiset kuntopyörät, mutta erona on se, että pöytäpyörissä ei ole ohjaustankoa, josta pitää kiinni.  
Työpöytäpyörässämme on vaihteleva istuinkorkeus, joka sopii noin 155-195 cm pitkille henkilöille.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.