Aktiivinen istuminen – istu ja liiku samanaikaisesti

Yhtä parasta työasentoa ei ole olemassa. Keholle terveellisintä ja luonnollisinta on liike. Työasennon vaihteleminen ja aktiivinen istuminen antavat lisää energiaa ja vähentävät istumisen haittoja. Ergonomisista aktiivituoleista on hyötyä etenkin silloin, kun töissä istutaan paljon ja halutaan liikkua enemmän työarjessa.
tasapainotuoli kotitoimistoon

Hyvä terveys ja parempi keskittymiskyky

Nykyään tiedetään, että pitkäaikainen staattinen työasento vaikuttaa kehoon kielteisesti. Jotta lihasten ja nivelten liikkuvuus säilyy, on hyvä vaihdella työasentoa usein työpäivän aikana. Asianmukaiset istuinkalusteet voivat edistää hyvinvointia.

Ergonomiset tuolit, jotka aktivoivat ja harjoittavat keskivartalon lihaksia, ovat hyväksi terveydelle ja selälle. Pitkäaikainen istuminen voi esimerkiksi puristaa yhteen lannerangan välilevyjä ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa välilevytyrän.

Hyvä istuma-asento. Kolme hyötyä aktiivituolin käytöstä:

  1. Kun kehon syvät lihakset tekevät töitä, energiankulutus nousee. Olet energisempi ja keskittymiskykysi paranee.
  2. Kun liikut, verenkierto vilkastuu ja hapenottokyky paranee. Niin tehokkuus kuin tuottavuus työssä nousevat ja staattisesta istumisesta johtuvat rasitustilat vähenevät.
  3. Ryhti paranee sitä mukaa, kun lantio vahvistuu. Tämä johtaa suorempaan istuma-asentoon.
pilates tuoli ja sähköpöytä

Minkälainen aktiivituoli sopii sinulle?

Keho on tehty liikkumaan ja se voi hyvin liikunnasta. Liikkuvat istuimet haastavat tasapainoa ja pakottavat kehon tekemään töitä ilman, että rasitusta edes huomaa. Kun istut osan päivää aktiivituolilla, jännitys hartialihaksissa vähenee.

Aktiivituoli: Aktiivituolissa on sisäänrakennettu epätasapaino, jolloin keho joutuu keskittymään istumiseen. Näin tuoli vahvistaa lantion ja keskivartalon lihaksia, kun istut ja teet töitä.

Jumppapallo työtuolina: Kun istut istuinpallolla vatsa-, kylki- ja selkälihakset aktivoituvat luonnollisella tavalla ja keskivartalo vahvistuu huomaamatta. Palloistuin täydentää hyvin perinteistä toimistotuolia.

Pilatestuoli: Pilatestuolissa on ilmatäytetty istuin, joka muistuttaa pilatespalloa. Suosittelemme pilatestuolia esimerkiksi hoitoalan työhön ja kampaamoon. Tämä tuolimalli mahdollistaa joustavan liikkumisen ja pääsyn työn kohteen lähelle.
tasapainotuoli backapp

VINKKI! Harjoita selkää ja vatsaa istuessasi

Suosittelemme BACK APP -tasapainotuolia kaikille, jotka kaipaavat laadukasta tuolia ja lisää liikettä työpäivään. BACK APP seuraa kehon liikkeitä ja tarjoaa paremman istuma-asennon.
  • Lihakset tukevat selkärankaa tasapainottelun ansiosta.
  • Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että BACK APP antaa vatsalihaksille samaa luonnollista harjoitusta kuin pyöräily, ratsastaminen tai melominen.
  • On tutkittu, että selkävaivoista kärsivät henkilöt kokivat, että kipu väheni BACK APP -tuolia käytettäessä.

Näytä tuote
selkänojallinen satulatuoli miehille

Satulatuolit vähentävät kehon rasitusta

Jos kaipaat ergonomista työasentoa, mutta aktiivituolit eivät tunnu omilta, kokeile satulatuolia.

Kolme etua satulatuolista:

  • Satulatuolilla istutaan ratsastusasennossa, jossa ryhti on automaattisesti hyvä. Hartiat, polvinivelet sekä lantio saavat siten levätä.
  • Verenkierto jaloissa paranee verrattuna siihen, että istutaan koko päivä perinteisellä työtuolilla. Tämä johtuu lantion ja jalkojen suuremmasta kulmasta.
  • Selän jännitystilat, jotka johtuvat vääristä istuma-asennoista, vähenevät.

Satulatuoleja on saatavana niin selkänojan kanssa kuin ilman. Selkänojallinen satulatuoli tarjoaa enemmän tukea – silti aktiivisesta istumisesta tulevat hyödyt pysyvät. Laajasta satulatuolien valikoimastamme löytyy erilaisia pyörällisiä malleja, joista on helppo löytää omaan tarpeeseen sopiva malli.


Lue lisää satulatuolin hyödyistä

Terve selkä vaihtelun avulla

Päivittäinen, monen tunnin yhtäjaksoinen istuminen vaikuttaa kielteisesti kehoon. On hyvä, jos voit välttää staattisia asentoja työssä ja vaihdella työasentoa työpöydän äärellä niin usein kuin mahdollista.

Jos haluat entistä enemmän liikettä työpäivään, valitse toimistokäyttöön tarkoitettu kuntopyörä. Se nostaa energiatasoa ja vilkastuttaa verenkiertoa. Polkeminen ja työn tekeminen samaan aikaan onnistuu kyllä - etenkin, jos teet samalla helpompia työtehtäviä. Jo rauhallinen pyöräilytahti riittää.

Vaihtele työasentoa mahdollisimman paljon päivän aikana oli työsi ja normaali työasentosi mikä tahansa - paitsi istumisen ja seisomisen, myös erityyppisten tuolien välillä. Ergonominen työtuoli tarjoaa rennon istuma-asennon, kun aktiivituoli sen sijaan aktivoi lihaksia.


Mikä on tärkeää työtuolin valinnassa?
Pilatestuoli
Pilates-tuoli CORBRIDGE
132,00 €
kuntopyörä toimistoon
Kuntopyörä toimistoon
575,00 €

Aktiivinen istuminen ja optimaalinen työasennon vaihtelu

Aktiivituolit täydentävät hyvin perinteistä työtuolia - tai päinvastoin. Työpaikalle voidaan aluksi hankkia esimerkiksi yksi tai pari erilaista aktiivituolia työntekijöiden yhteiskäyttöön.

Korkeussäädettävä työpöytä mahdollistaa helpon työasennon vaihtelun - näin jokaisesta päivästä saadaan energinen ja vaihteleva. Pyri jatkossa siihen, että vaihtelet aktiivisesti eri työasentojen välillä. Laita vaikka säännöllinen muistutus kalenteriin.

Voi kuitenkin kestää vähän aikaa tottua aktiiviseen istuma-asentoon. Alussa aktiivituolia ei kannatakaan käyttää kuin esimerkiksi tunnin päivässä. On mahdollista, että ensin saat treenikipuja tuolilla istumisesta. Lihakset aktivoituvat luonnolliseen liikkeeseen ja keho vahvistuu ajan myötä. Näin voit vähitellen lisätä aktiivituolien käyttöä.


Minkälainen työpöytä sopii sinulle?

Kysy meiltä aktiivisesta istumisesta

Jos kaipaat lisätietoa tuotteistamme, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme.
 

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.