Millainen työpöytä sopii toimistoosi?

Kiinteä työpöytä, sähköpöytä, kulmapöytä vai kenties pienempi tietokonepöytä? Ergonomisia työpöytiä löytyy vaikka minkälaisia, mutta miten valita työpöytä, jossa on otettu huomioon niin toimiston sisustus kuin itse työnteko? Tässä blogissa kerromme erilaisten  ergonomisten toimistopöytien hyödyistä, jotta sinun on helpompi valita omaan tarpeeseen sopiva malli.

Ota huomioon nämä kaksi seikkaa, kun valitset ergonomista työpöytää

  • Työpöydän ääressä vietetty aika

Kuinka paljon aikaa käytät toimistopöydän ääressä normaalina työpäivänä? Jos käytät työpöytää vain jonkun tunnin ja olet esimerkiksi liikkuvassa työssä, pöydän ei tarvitse olla suuri tai varustettu erityisillä ominaisuuksilla. Jos kuitenkin pääosin teet töitä koko päivän aamusta iltaan saman työpöydän ääressä, sen muoto, laatu ja materiaali ovat tärkeitä. Lisäksi kannattaa miettiä, mitä toimintoja tarvitaan kuten korkeudensäätöä. Sama pätee myös silloin, jos pöydän ääressä työskentelee enemmän kuin yksi henkilö.

Kun valitset työpöytää mieti työpöydän ääressä käytettävää aikaa ja minkäkokoista työtasoa tarvitset.

  • Työtason koko

Mitä lisätarvikkeita työpisteeseen tarvitset? Jos sinulla on paljon tavaroita, esimerkiksi niin kannettava kuin keskusyksiköllinen tietokone, lomakelokeroita, lehtiä, kansiota jne. kannattaa valita suuri työtaso. Jos kuitenkin tarvitset vain tilan läppärille ja esimerkiksi teet töitä paperittomassa toimistossa, pienempi toimistopöytä on hyvä valinta. Näin toimistotilaa voidaan käyttää muuhun kuten taukotiloihin ja istuinryhmiin.

Työpöytämallit ja -materiaalit

  • Perinteinen työpöytä - suorakulma

Kiinteä työpöytä on hyvä valinta, kun sisustettavana on pieni huone tai toimisto. Suorakulmaisist työpöydistä on helppo tehdä ryhmiä. Ne voi erottaa toisistaan sermeillä tai seinäkkeillä.

  • Työpöytä, jossa on syvennys

Työpöytä, jonka kannessa on syvennys, tuo työpöydän tarvikkeet lähemmäksi. Istuma-asento on ergonomisempi, kun ei tarvitse kurotella. Saat lisäksi työpöydästä tarvittavan tuen käsivarsille.

Kulmpöydän avulla saat lisää säilytystilaa työpöydän yhteyteen.

  • Kulmapöytä / L-muoto

Kulmapöytä tai suurempi L-muotoinen työpöytä sopii hyvin vaikeasti kalustettaviin tiloihin. Sen alle saa enemmän laatikostoja ja muuta säilytystilaa kuin perinteiseen pöytämalliin. Kulmatyöpöytä on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun huoneen keskellä oleva pinta-ala halutaan pitää vapaana.

Sivulle kaartuva pöytä tukee käsivartta ja rannetta kun kirjoitat. Kulmaosa toimii myös hyvin työpisteissä, jossa tarvitaan vierastuoli. Voit tarvittaessa laajentaa pöytää yhä edelleen sivupöydän avulla.

  • Tietokonepöytä

Tietokonepöydän, eli minityöpisteen, avulla saat huoneen neliömetrit kätevästi käyttöösi parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä pieni työpöytä on korkeussäädettävä ja siitä löytyy myös pyörällinen versio. Se sopii hyvin tiloihin, joissa ei ole kiinteitä työpisteitä tai joissa tarvitaan väliaikaisia työpisteitä vieraille.

  • Työpöydän väri / Puulaji

Oli työpöydän malli ja muoto mikä vain, voit valita yleisesti sisustukseen sopivan värin. Pöytälevyillämme on kestävä ja helppohoitoinen laminaattipinta. Niitä on saatavana koivuna, pyökkinä, tammena, harmaana, mustana ja valkoisena. Adeptus-pöytää saa lisäksi myös viiluna.

Pintamateriaalin lisäksi ilmettä voi muuttaa jalustavalinnan avulla.

Toiminnot ja lisätarvikkeet työpöytiin

  • Sähköpöytä ja korkeudensäätö

Istuminen on yksi aikamme suurimmista terveysriskeistä. Pitkien työpäivien seurauksena tietokonetyöskentelystä on tullut normi. Onneksi liikkumattomuutta ja staattista asentoa voidaan torjua monella tavalla - mukaan lukien säädettävän työpöydän avulla.

Sähkötyöpöydän avulla voit vaihdella työasentoa joustavasti työpäivän aikana; istu ja seiso vuoronperään. Jos olet pitkä tai lyhyt, tarkista että korkeussäätö on tarpeeksi laaja. Esimerkiksi Modulus- sähköisen työpöydän korkeussäätö on 640-1290 mm, joten se sopii kaikenmittaisille käyttäjille. Korkeussäädettäviä pöytiä on saatavana useissa eri malleissa, muodoissa ja mitoissa, joten ne sopivat toimistoon kuin toimistoon.

  • Työpöytä, jossa on etulevy

Pöydän etulevy estää näkemästä pöydän alle. Se sopii siten hyvin työpöytiin, jotka sijaitsevat avoimessa toimistotilassa. Pöydän alle voidaan laittaa erilaisia kalusteita tavaransäilytystä varten, kun pöydän alla olevat tavarat eivät näy. Etulevyissä on monesti valmiit kaapelikouru pöydän alle, jotta johdot pysyvät siististi järjestyksessä.

 

Etulevyn avulla työpöydän etupuoli pysyy siistinä, eivätkä johdot näy. Lisäksi se tarjoaa yksityisyyttä työpöydän käyttäjälle.

  • Hyvä työtuoli

Ergonominen työtuoli täydentää työpöydän kuin työpöydän. Kun pöydän korkeussäätöä ei ole, aktiivisempi työasento voidaan saavuttaa esimerkiksi tasapainotuoleilla. Lue lisää hyvästä, ergonomisesta työtuolista ja sen säätämisestä.

Muut lisätarvikkeet työpöydän täydentämiseksi

Laatikosto tärkeille papereille, kaapelikouru piilottamaan johtovyyhtiä, vetolaatikko kätevästi suoraan työtason alle, ergonominen kyynärvarsituki, näytön teline yhdelle tai kahdelle näytölle, kirjoitusalusta ja muut kätevät lisätarvikkeet työpisteeseen – valitse vain mitä tarvitset ja millä voit tehostaa työntekoasi. Räätälöi oma työpisteesi tarpeen mukaiseksi kokonaisuudeksi, jossa on hyvä tehdä töitä.


Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.