Seitsemän askelta onnistuneen pukuhuoneen kalustamiseen

Toimivassa pukuhuoneessa – oli se töissä, kuntosalilla tai urheilukeskuksessa – on riittävästi säilytysmahdollisuuksia. Sopivien pukukaappien, vaateripustimien ja istuinpenkkien avulla tilasta saadaan sekä käytännöllinen että kotoisa. Tästä artikkelista löydät muutaman vinkin pukuhuoneen tarpeen mukaiseen kalustamiseen. 
pukukaappeja

1. Kostean tilan matot – käytännöllisyyttä ja mukavuutta

Matot tekevät pukuhuoneesta kotoisan ja käytännöllisen. Pukuhuoneen eri alueille kannattaa valita asianmukaiset matot. 

Jos pukuhuoneeseen tullaan sisälle suoraan rakennuksen ulkopuolelta, sisääntuloon ulko-oven eteen on hyvä laittaa karkea kuramatto. Se puhdistaa kengänpohjat kivistä ja ehkäisee suurten roskien kantautumisen sisätiloihin.  

Heti sisäänkäynnin jälkeen kannattaa sijoittaa sisääntulomatto, joka sekä pyyhkii ylimääräistä likaa kengänpohjista että sitoo hyvin kosteutta itseensä. Siten pienemmät roskat sekä vesi, kura ja kosteus jäävät siihen, eivätkä kantaudu sisään pukeutumistiloihin. 

Itse pukuhuoneessa pukukaappien ja penkkien yhteydessä olevan maton tarkoitus on ehkäistä liukastumisvaaraa. Siksi sinne sopii pehmeä muovinen kostean tilan matto. Ritilämatto pehmentää askellusta ja vaimentaa kävelystä syntyvää ääntä. Kostean tilan mattojen materiaali on lisäksi hygieeninen ja helppo puhdistaa, mikä helpottaa pukuhuoneen siivousta. 
kostean tilan matto

VINKKI! Nopeasti kuivuva moduulimatto

Kosteisiin tiloihin suunniteltu moduulimatto MODULE on valmistettu luonnonkumista. Pinta kestää jokapäiväistä kulutusta. Alapinnan nyppylät pitävät maton turvallisesti paikoillaan, ja se sopii siten hyvin pukuhuoneisiin. Matto kuivuu nopeasti rakenteensa ansiosta.

Tutustu tuotteeseen
z kaappi pukuhuoneeseen

2. Valitse pukuhuonekalusteet toiminnan mukaan

Pukuhuoneeseen on saatavana runsaasti eri säilytyskalusteita. Mikä pukukaappi sopii parhaiten mihinkin tilaan riippuu usein monesta eri tekijästä.

Peltisen pukukaapin valintaan vaikuttaa esimerkiksi tilan koko, kuinka monta ihmistä tulee käyttämään pukuhuonetta samanaikaisesti ja se, minkälaisia tavaroita tai vaatteita pukuhuoneessa säilytetään.

Kun yhdessä pukuhuoneessa tarvitaan tilaa esimerkiksi suurille kasseille ja pitkille jääkiekkomailoille, niin toisessa pukuhuoneessa riittää pieni säilytyslokero käsilaukulle tai takille.

Z-kaapit ovat hyvä vaihtoehto ahtaimpiin tiloihin, koska niissä on kaksi kaappia yhden normaalin kaapin paikalla. Eri kaappimalleja voidaan myös yhdistellä keskenään samaan pukuhuoneeseen. Näin voidaan säästää tilaa ja samalla tarjota säilytysmahdollisuus jokaisen pukuhuoneen käyttäjän tarpeeseen.

Kun valitset pukukaappia, on hyvä miettiä myös yksityiskohtia sekä kaapin sisustaa. Onko kaapissa ilmanvaihtoreiät, jotka johtavat kosteuden pois kaapista? Ankkurikoukut ja tangot vaatteiden ripustamiseksi ovat kätevä ominaisuus. Kumivaimennetut ovet sulkeutuvat hiljaisesti.

Viimeistele peltinen vaatekaappi lukolla. Hanki salpa riippulukolle, jos käyttäjiä on paljon. Sylinterilukko avaimineen tai koodilukko sopivat, jos kaapit ovat henkilökohtaisessa käytössä.

Teräs on pukuhuoneen kaappien yleisin valmistusmateriaali, mutta valikoimastamme löytyy myös laminaattipintaisia työvaatekaappeja.
lukollinen lokerokaappi

VINKKI! Kaapit arvoesineiden turvalliseen säilytykseen

Pienten arvoesineiden, kuten kännykän, korujen sekä avainten, säilytykseen ei tarvita kokonaista pukukaappia. Kun pienet lokerokaapit sijoitetaan lähelle sisääntuloa, vältytään turhalta ruuhkalta pukuhuoneessa.

Näytä tuote
pukuhuoneen penkki

3. Huomioi pukuhuoneen liikkumatila ja tavaroiden laskutila

Pukuhuoneet ruuhkautuvat helposti. Kun pukuhuoneessa on samanaikaisesti paljon ihmisiä, liikkumatilan tärkeys korostuu pukuhuoneen suunnittelussa. Kaappien väliin kannattaa jättää tarpeeksi tyhjää tilaa, samoin kulkuväylille.

Pukuhuoneeseen voidaan hankkia pukuhuoneen penkki, jossa on naulakko. Näin vaatteita voidaan vaihtaa myös muualla kuin oman kaapin edessä. Naulakkoa voidaan käyttää tarvittaessa myös vaatteiden varasäilytyspaikkana, jos kaikki kaapit ovat varattuina.

Mukauta vaatekaapit käyttäjien tarpeisiin

Kaapin oven sisäpuolella oleva peili vähentää tungosta yhteisten peilien äärellä ja tarjoaa kaapin käyttäjälle henkilökohtaisen pukeutumistilan. Se on helppo kiinnittää kaappiin kaksipuolisella teipillä.

Vaatekaapin sisällä oleva kenkäteline tarjoaa lisää säilytystilaa. Oven sisäpuolella oleva säilytyslaatikko sopii pienempien tavaroiden säilytykseen. Kahden vaatekaapin valiin voidaan seinälle kiinnittää myös koukullinen kenkä- ja hattuhylly.

Sijoita kaappiin tarvittaessa myös oveen kiinnitettävä pyyheteline, jossa pyyhe voi roikkua erikseen muista kaapissa olevista vaatteista ja kuivua. Näin vaatteet eivät kostu märistä pyyhkeistä.

4. Yhteinen tila palautumiseen, seurusteluun ja yhteishengen kohottamiseen

Pukuhuone ei välttämättä ole vain vaatteiden vaihtamista varten. Se voi olla myös tila, johon kokoonnutaan ennen treenejä, jutellaan tulevasta harjoituksesta tai pelistrategiasta sekä palaudutaan jumpan jälkeen. Siksi kannattaa kalustaa osa pukuhuonetta mukavilla istuinkalusteilla. Laita tilaan muutama nojatuoli ja sohva sekä pöytä.

Levähdystilaan kannattaa tuoda myös vihreitä tekokasveja, sillä niiden on todettu sekä parantavan hyvinvointia että vähentävän stressiä. Tekokasvit ovat hypoallergeeninen ja helppohoitoinen vaihtoehto viherkasveille.

Pukuhuoneeseen voidaan hankkia myös seinään kiinnitettävä valkotaulu. Se on hyvä apuväline esimerkiksi silloin, kun pelisuunnitelmaa havainnollistetaan. Jos pukuhuoneessa ei ole seinätilaa valkotaulua varten, saatavana on myös pyörällisiä valkotauluja. Tarvittaessa ne saa myös helposti siirrettyä varastoon.


Haluatko lukea lisää kirjoitustauluista?
pukuhuonekalusteet
Lokerokaappi CAMPUS
389,00 €
pukuhuoneen sisustus
Pukukaappi CURVE
1.125,00 €

5. Esteettömyys ja viihtyisä ympäristö kaikille

Pohdi, miten pukuhuoneet voidaan mukauttaa eri kävijöiden ja yrityksesi tarpeisiin. Onko pukuhuoneessa lokeroita, joihin pääsee pyörätuolilla? Mitä toimenpiteitä vaaditaan, että vammaiset voivat käyttää pukuhuonetta ilman vaikeuksia? Tarvitaanko erityisiä esteettömiä ja sukupuolineutraaleja pukuhuoneita vai voidaanko tämä ratkaista muulla tavalla?

Kun pukuhuone suunnitellaan huolella työ- tai jumppavaatteiden vaihtoa varten, kaikki voivat tuntea olonsa tervetulleiksi ja turvallisiksi.
pyykkivaunu pyörillä

6. Helpota puhdistusta ja pesua

Likaisen pyykin kerääminen on osa päivittäistä rutiinia monilla työpaikoilla sekä urheiluseuroissa. Onneksi on monia työvälineitä, jotka helpottavat tätä työtä. Hanki tarvittaessa esimerkiksi yksinkertainen pyykkisäkki, joka on ripustettu telineeseen, tai pyykkikaappi, jonka ovessa on reikiä sekä lukot. Lisäksi on saatavana erilaisia pyykkivaunuja tai pyörällisiä säkkitelineitä, jotka helpottavat vaatteiden ja pyyhkeiden kuljetusta.

Pukuhuoneeseen kannattaa valita kaapit, joissa on joko lattiaan ulottuva sokkeli tai jalallinen jalusta, joka helpottaa lattian puhdistusta kaapin alta. Viistokattoisen pukukaapin päälle ei keräänny pölyä samalla tavalla kuin tasakattoisen, eikä sen päälle voida jättää tavaroita. 

Huoneen varustaminen jätesäiliöillä ja roska-astioilla edistää myös sujuvaa siivousta. Lajittelukaapit, joissa on jäteastiat eri jätteille, helpottavat jätteiden kierrättämistä. Näin pukuhuone pysyy siistinä ja järjestyksessä.


Haluatko helpottaa jätteiden lajittelua?

7. Ensiapuun

Tapaturma sattuu yleensä juuri silloin, kun sitä vähiten osaa odottaa. Pukuhuoneessa olisi hyvä olla ensiapulaukku helposti kaikkien saatavilla. Seinään kiinnitettävä ensiaputaulu näkyy selkeästi, eikä se vie paljonkaan tilaa.

Ensiaputaulussa on kaikki tarvittava ruhjeiden, haavojen ja venähdysten ensiapua varten. Taulusta löytyy esimerkiksi palovammaside, kompressioside, laastareita, antiseptisiä puhdistuspyyhkeitä ja omaa hygieniaa suojaavia tuotteita.

Kysy meiltä pukuhuoneen kalustamisesta

Jos kaipaat lisätietoa tuotteistamme, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme.


Kaapit ja penkit pukuhuoneeseen

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.