Näin autoimme Lagerservice-yritystä 3PL-varaston kehittämisessä

Näin autoimme Lagerservice-yritystä 3PL-varaston kehittämisessä

"Miten voimme tehdä jostakin jo hyvin toimivasta asiasta entistä paremman?" Tätä asiaa   Nässjössä, Ruotsissa, sijaitsevan Lagerservice-yrityksen johto pohti, kun heille annettiin mahdollisuus rakentaa uusi 3PL-varasto tyhjästä. Se, että meidät AJ:lla valittiin osallistumaan optimaalisen varaston suunnitteluun, on hyvä todiste siitä, että varastokalusteemme ja palvelumme toimivat. 

Asiakkaille räätälöidyt logistiikkaratkaisut

Nässjössä toimiva Lagerservice työskentelee kolmannen osapuolen logistiikan kanssa ja tarjoaa joustavia ratkaisuja asiakkaille, joiden logistiikkavirrat ovat vaativia. Koska Lagerservice sijaitsee strategisesti Nässjössä Tukholman, Göteborgin ja Malmön keskellä, yritys tavoittaa nopeasti yli 7 miljoonaa ihmistä noin 30 kilometrin säteellä. 
 
– Tavoitteena on tarjota mahdollisimman tehokas logistiikkaratkaisu kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan", sanoo toimitusjohtaja ja osaomistaja Andreas Hagejärd. Ja koska asiakkaamme ovat erikokoisia ja eri toimialoilta, joustavuus on aina ollut osa strategiaamme.

Uusi varasto alusta alkaen

Lagerservice oli hionut tarjontaansa samassa kiinteistössä perustamisestaan lähtien vuonna 1984. Mutta vuoden 2020 alussa naapurissa sijaitseva yritys kysyi, voisivatko he harkita muuttoa, jotta vapautuisi tilaa yrityksen jatkuvaa laajentumista varten. Vastaus oli KYLLÄ, ja päädyttiin sopimukseen, joka antoi Lagerservicelle mahdollisuuden suunnitella ja rakentaa muutaman sadan metrin päähän uusi logistiikkakiinteistö, jonka ulkomitat ovat 254 x 118 metriä. 
 
–  Olemme aina pyrkineet olemaan itsestään selvä valinta 3PL-kumppaniksi, Andreas sanoo. Nyt kun meillä oli tilaisuus rakentaa täysin uusi varasto tyhjästä, pystyimme hyödyntämään pitkäaikaista kokemustamme siitä, mikä toimii, ja siten luomaan asiakkaillemme entistäkin parempia logistiikkaratkaisuja.

Vaatimukset laadun ja joustavuuden suhteen 

Andreas ja hänen tiiminsä toimi rakennuttajana ja vastasi kaikista hankinnoista. Heillä oli korkeat tavoitteet sekä rakennuksen että sisätilojen suhteen. Jälkimmäisen osalta tutkittiin kuormalavahyllymarkkinoita, minkä jälkeen laadittiin joustavuutta, laatua, ympäristöä, sertifikaatteja ja dokumentoitua kokemusta koskeva vaatimusmäärittely. Monet toimittajat halusivat tarjota palveluitaan, mutta Andreaksen mukaan epäilyksiä ei ollut: 
 
– AJ teki ensihetkestä lähtien hyvän vaikutuksen asiantuntemuksellaan, suurella sitoutumisellaan ja laajalla tuotevalikoimallaan. Koska AJ pystyi myös ottamaan vastuun kokonaisuudesta, valinta oli lopulta helppo.

Lavahylly Ultimate – testattua laatua 

Hanke kehitti myös AJ:n palvelutarjontaa. Lagerservice halusi optimoida varaston jokaisen osan asiakkaan tarpeiden mukaan, mikä asetti Ultimate-lavahyllyn joustavuuden koetukselle. AJ:n tiimin oli laskettava, piirrettävä ja valmistettava lukemattomia erilaisia kantopalkkiversioita, jotta eri osat saatiin sovitettua kunkin asiakkaan tarpeisiin. Täyttääkseen tietyntyyppisten tavaroiden paloturvallisuusvaatimukset otimme myös käyttöön sprinklerijärjestelmän 30 prosentissa lavahyllyjä. 
 
Selkeiden 3D-luonnosten avulla näytimme projektin edetessä, miltä eri elementit näyttäisivät. Kokonaisratkaisumme sisälsi myös suunnittelun, yhteydenpidon muihin sidosryhmiin, toimituksen ja asennuksen. 

Toimivat tuotteet varastoon

Toimiva kokonaisratkaisu koko kiinteistöön 

Uusi logistiikkakeskus valmistui vuoden 2022 lopussa, ja siellä on nyt yli 31 000 kuormalavapaikkaa useissa eri kokoonpanoissa. Lisäksi olemme toimittaneet 3 000 metriä varastohyllyjä välikerroksen keräilyvarastoon, törmäyssuojia ja muita turvallisuustuotteita, tarroja ja merkintöjä sekä kalusteita uuteen toimistoon. Kokonaisratkaisu, jossa varastovalikoimamme laatu ja laajuus yhdistettynä varastoasiantuntijatiimimme palveluun takaavat onnistuneen lopputuloksen. 
 
– Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön ja lopputulokseen. Hyvästä on tullut entistäkin parempi. Nyt meillä on kaikki edellytykset täyttää asiakkaidemme tarpeet ja saavuttaa tavoitteemme tulevien vuosien ajan, Andreas toteaa lopuksi. 


Me AJ:lla kiitämme luottamuksesta ja yhteistyöstä
– ja toivotamme onnea tuleviin haasteisiin! 

Tutustu varaston ja teollisuuden tuotevalikoimaamme

Asiantuntijamme auttavat kaikissa kalustusprojekteissa

Me AJ:lla autamme sinua aina tarvittaessa työtilan kalustamisessa oman liiketoimintasi asettamien tarpeiden mukaisesti. Ole meihin yhteydessä, jos haluat kysyä esimerkiksi verhoiluvalinnoista, tarvitset inspiraatiota tai tahdot tietää, mitkä vaihtoehdot olisivat parhaita toimitilaasi. Me autamme mielellämme.
Organisaatio
ViestikenttäLiitteet
Klikkaamalla "Lähetä" vahvistan, että olen lukenut tietosuojakäytännön.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.