Näin valitset hyvän toimistokaapin

Käytännölliset säilytysratkaisut tekevät työstä helpompaa. Tästä oppaasta löydät vinkkejä tarpeen mukaisten toimiston säilytysratkaisujen valintaan.

Kaikessa liiketoiminnassa tarvitaan säilytystilaa. Säilytyskalusteet sopivat onneksi eri ympäristöihin, ja ovat monikäyttöisiä. Toimivat säilytyskalusteet ovat esimerkiksi myös hyviä tilanjakajia.
 
Jollet osaa valita avoimen ja suljetun säilytyksen välillä, kokeile yhdistellä molempia. Voit piilottaa asiakirjat ja paperit sekä samalla pitää esillä esimerkiksi ammattikirjoja.

Jos valitset samaan tuotesarjaan kuuluvat tuotteet, voit yhdistellä korkeita ja matalia kalusteita sekä muita ratkaisuja niin, että sisustus pysyy yhtenäisenä koko toimistossa. Kotitoimistolla kannattaa miettiä kompaktia säilytysratkaisua, joka ei vie liikaa tilaa.

Säilytyskalusteiden parhaat materiaalit

Kaapin materiaali vaikuttaa luonnollisesti sen ulkonäköön, mutta myös toimintoihin. Laminaatti, viilu ja teräslevy ovat kolme klassista toimistokaapin materiaalia.

1. Laminaattikaappi
on käytännöllinen ja edullinen vaihtoehto toimistoon. Materiaali on helppo puhdistaa. Pinta on kova ja sileä sekä kestää hyvin naarmuja. Laminaatista löytyy useita värivaihtoehtoja. Esimerkiksi omaa tuotantoamme olevat Flexus ja Modulus ovat toimivia, laminaattipintaisia kalustesarjoja toimistoon.

2. Viilukaapissa
on ohut puupinta, joka on luonnollinen ja elävä. Viilu on laminaattia ylellisempi vaihtoehto. Materiaalivaihtoehtoina ovat pyökki ja koivu. Esimerkiksi Adeptus kalustesarjasta löytyy hyviä viilukaappeja.

3. Jauhemaalatut teräskaapit
kestävät kovaa kulutusta. Hyllytason maksimikuormitus on korkea. Teräslevykaapit ovat siten hyvä vaihtoehto esimerkiksi arkistointiin. Sisustusmateriaalina teräslevy sopii hyvin myös nykyaikaiseen ja teollisuushenkiseen toimistoon. Esimerkiksi säilytyskaappi Style, toimistokaappi Space ja toimistokaappi Safe ovat hyviä vaihtoehtoja.

4. Avoimia hyllyjä
on saatavana erikokoisina, erivärisinä ja eri materiaaleista. Avoin säilytystila sopii hyvin useimpiin ympäristöihin ja etenkin silloin, kun halutaan pitää tavaroita myös esillä. 

Erilaiset ovivaihtoehdot

1. Perinteiset ovet
mahdollistavat nopean avauksen ja silmäyksen kaapin tavaroihin.

2. Liukuovet säästävät tilaa.

3. Rulokaapeissa
yhdistyvät molemmat edellämainitut ominaisuudet.

Avointa ja suljettua säilytystilaa voidaan myös yhdistää. Avoin hylly esimerkiksi kirjoille vaimentaa ääniä paremmin kuin pinnaltaan kovempi kaappi. Tärkeät ja sisustukselliset esineet voidaan pitää esillä. Mapit ja paperikasat voi sen sijaan olla hyvä piilottaa ovien taakse.

Täydennä lukolla tarpeen mukaan

Toimistokaappien oviin on saatavana myös lukot. Avainlukot sopivat hyvin, kun yhdellä henkilöllä pitää olla pääsy kaappin. Elektroninen koodilukko on käytännöllinen, kun kaappia käyttää useampi työntekijä.

Muista sisusta

Kun kaapin sisustaa voidaan muokata, säilytysmahdollisuudet elävät tarpeen mukaan. Irrotettavat hyllytasot ja lisähyllytasot ovat siten käytännöllisiä. Kaappeja voidaan täydentää lokeroilla, laatikoilla ja hyllynjakajilla. Valintojen taustalla on hyvä pitää säilytystilan tarkoitus: mitä kaapissa säilytetään ja miten sitä käytetään.

Suurta vai pientä, korkeaa vai matalaa

Tilan koko ja säilytystarve luonnollisesti määrittelevät tarvittavan kaapin ja hyllyn koon. Toimistokaappeja löytyy erilevyisinä, erisyvyisinä ja erikorkuisina. Jos sisustettava toimistotila on suuri, voidaan laittaa monia matalia kaappeja riviin yhden korkean kaapin sijasta. Näin toimistoon saadaan lisää tasoja ja avaruutta.

Jos lattiatilaa on vähän, hyödynnä tilan korkeutta. Laita kaksi mappikaappia päällekkäin tai seinähyllyjä kaapin jatkeeksi ylös. Seinähyllyt ovat yleensä myös kätevä vaihtoehto kotitoimistoon, kuten pöydän alle mahtuvat laatikostot.

Arkistokaapeilla voidaan myös rajata työpisteitä ja rakentaa erillisiä tiloja isomman tilan sisälle. Kun kaapin takaosa on pinnoitettu, kaappi voidaan laittaa mihin vaan.

Lisätietoa tuotteista

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.