Hyvää palvelua ja hyviä tuotteita

Työkalutaulut


Kesällä 2014 helsinkiläinen SM-jääkiekkoseura HIFK uudisti koko välinevarastonsa AJ Tuotteiden tavaroilla. Se keneltä huoneessa tarvittavat tuotteet ja tarvikkeet tilattaisiin oli heille päivänselvää alusta alkaen. HIFK HOCKEY:n myyntipäällikkö Jussi Patjas vastaa kysymykseen tavaran toimittajasta yhtä selkeästi kuin Puustinen takoo maaleja: "Emme edes ajatelleet muita."

IFK:n kotihalli, Helsingin jäähalli, meni remonttiin vuonna 2014. Se mahdollisti myös muiden hallin tilojen uudistamisen ja remontoinnin. Yksi uudistettavista huoneista oli välineiden huoltotila. "Meillä oli tiedossa jo useamman vuoden ajan, että Helsingin jäähalli tulee menemään remonttiin. Kun remontti sitten alkoi, meille tuli sopiva hetki uudistaa myös välineiden huoltotilan kalustus ja siellä käytettävät tarvikkeet, " Jussi Patjas kertoo. Päätös valita AJ kalusteiden välittäjäksi oli selvä valinta. "Yhteistyömme AJ:n kanssa on kestänyt jo pitkän aikaa ja tiesimme voivamme luottaa heihin ja heidän tuotteisiinsa. Oli päivänselvää keneltä tilaisimme kalusteet."

Patjas ja Sillman Hifk


Välineiden huoltotila on kalustettu toimimaan Yllättävän tehokkaasti. Huoltaja Panu Pilvola paljastaa, että tilan sisustus räätälöitiin heidän toiveensa mukaan. "Meillä oli selkeä visio siitä mitä tarvitsemme. Lähtökohta oli siinä, että työkalujen piti olla esillä ja helposti saatavilla. Silti jokaisella tavaralla piti olla oma paikkansa." Huoneen tuli olla siististi organisoitu, jotta siellä pystyisi työskentelemään helposti, ja tilankäyttö piti maksimoida.

Seinälle kiinnitetyt työkalutaulut onkin hyödynnetty nerokkaalla tavalla. Työkalujen ja tarvikkeiden lisäksi tauluihin on keksitty ripustaa mm. luistimen teriä. Koukut ja ripustimet toimivat loistavasti perinteisten pihtien ja viilojen lisäksi myös muiden tavaroiden esillepanoon. Ja AJ:n henkilökunta auttaa mielellään löytämään valikoimasta parhaat koukkuratkaisut myös erikoisimmille tavaroille.

Asennus oli todella helppoa, Panu kertoo, ei tarvinnut kuin pultata seinään kiinni ja asettaa koukut paikoilleen. Ja nyt kun työkalut ja luistimenterät ovat siististi paikoillaan, jää työpajalaatikostoihin ja hyllyihin tilaa muille tavaroille ja tärkeille papereille.

Tuotteiden valinnassa merkitsi eniten niiden toiminnallisuus. Vaikka muun muassa työpajalaatikostot, hyllyt ja matot on saatavilla eri väreissä ja malleissa, niin kaikista tärkeintä oli tuotteiden käytettävyys, Panu kertoo. Vaikka onhan se kiva, että tuotevalikoimasta löytyi siniset tuotteet, Jussi Patjas lisää ja viittaa hymyillen HIFK:n siniseen logoon.

Alumiinilaatikot
 
Luistimen terät


Yksi erityisen hyvä löytö oli alumiiniset kuljetuslaatikot. Niillä korvattiin aikaisemmin käytetyt puiset tavaralaatikot. Aikaisemmin huollon tarvikkeet kuljetettiin puisissa laatikoissa. Ne olivat melko painavia, joka johti välillä ylimääräisiin kustannuksiin esimerkiksi lentokoneissa. Etenkin kansainvälisillä lennoilla saattoi tulla isojakin yllätyksiä, Panu kertoo. Nyt kustannukset pysyvät paremmin kurissa. Alumiini on materiaalina kestävä, mutta kevyt kuljettaa, ja lisäksi AJ:n alumiiniset kuljetuslaatikot kestävät sekä korkeita että matalia lämpötiloja (-40 / +180 °C). Ne voi voi valita seitsemässä eri koossa ja lisäksi laatikot voidaan pinota päällekkäin, mikä helpottaa säilytystä ja kuljetusta.

Yhteistyö AJ:n kanssa oli helppoa. Panu kertoo saaneensa hyvää palvelua yhteyshenkilöltään Joonas Siikalalta ja koko AJ:n asiakaspalvelutiimiltä. Kuvasto HIFKillä oli jo entuudestaan, mutta Joonaksen käynti jäähallilla toi kaivattuja ratkaisuja uudistettavaan tilaan. "Joonas tuli käymään täällä Jäähallilla. Hänellä oli hyviä näkemyksiä ja tuoteratkaisuja, jotka sopivat juuri meidän tilanteeseemme." Myös tilauksen tekeminen kävi vaivattomasti AJ:n yhteyshenkilön kautta. "Ilmoitin vain tuotenumerot Joonakselle ja hän laittoi tilauksen liikkeelle. Tuotteet saapuivat meille sovitusti aikataulussa, jopa aika nopeasti."

Suurin osa AJ:n tuotteista löytyy 30 000 m² suuresta keskusvarastosta ja voidaan lähettää asiakkaalle jo muutaman arkipäivän sisällä. Normaalisti tilaukset toimitetaan mahdollisimman suurissa erissä, jotta kustannukset ja ympäristön kuormitus voitaisiin minimoida. Erikoistilanteissa osa tilauksesta voidaan kuitenkin erotella saapumaan asiakkaalle jo aikaisemmin. Tätä vaihtoehtoa pidettiin mahdollisena alumiinilaatikoiden suhteen, jotta ne saataisiin käyttöön heti seuraavaan pelireissuun. Koko tilauksen päivämäärä sopi kuitenkin HIFKin aikatauluun ja toimituksen ositusta ei tällä kertaa tarvinnut tehdä.

Miten lopputulos sitten onnistui kokonaisuudessaan? "Välinevaraston uudistus vastaa odotuksiamme täydellisesti ja henkilökunta on ottanut uudistukset erittäin positiivisesti vastaan," Panu kertoo. Nyt tavarat ovat siististi paikoillaan ja ne löytää vaivatta. Työnteko on helpottunut ja viihtyvyys huoneessa parantunut, Panu lisää.

Kun kysyn, miten sitten pelaajat ovat kokeneet uudet tuotteet, Panu ja Jussi naurahtavat ja sanovat yhteen ääneen: "Ei mitenkään." Mikä on siis hyvä merkki, sillä pelaajat ovat tyytyväisiä kun taustajoukoilla on kaikki hyvin. Silloin hekin voivat keskittyvät siihen tärkeimpään, eli itse maalien tekemiseen.